704 companii si institutii din Romania au participat, in ultimii 7 ani, la proiecte finantate prin Programul Cadru 7 de cercetare al Uniunii Europene. Desi au existat peste 4.800 de solicitanti, rata de succes a fost de 14,4%, sub procentul mediu de succes la nivelul Uniunii, de aproape 22%. Totalul finantarilor atrase insumeaza 96 milioane euro. In acelasi timp, intensitatea finantarii publice pentru cercetare -inovare este una din cele mai scazute din UE.

Potrivit profilului de tara in ceea ce priveste performantele in domeniul cercetarii si inovarii (C&I), in prezent, Romania are unul dintre cele mai scazute niveluri de intensitate a C&I din Uniunea Europeana, la o valoare mai mica de un sfert din tinta sa de 2% pentru anul 2020, transmite Comisia Europeana printr-un comunicat remis miercuri, 11 iunie.

In "Profilul de tara" mentionat, se detaliaza situatia participarii Romaniei la proiecte in cadrul Programului Cadru 7. Cu 706 firme sau institutii participante la proiecte si 96 milioane euro atrase, Romania afla pe locul 19 in privinta dimensiunii finantarii. Majoritatea legaturilor de colaborare le-a dezvoltat, in cadrul proiectelor, cu Germania, Italia, Marea Britanie si Spania.

Potrivit informatiilor care reies din datele disponibile pe portalul Cordis - al Uniunii Europene, Romania a participat la peste 1900 proiecte transnationale de cercetare-inovare finantate de Comisia Europeana.

Citeste articolul integral pe EurActiv.ro