Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) scoate, duminica, in consultare publica ghidurile pentru lansarea a patru tipuri de cereri de proiecte care sa fie finantate din fonduri europene.

In urma acestor apeluri urmeaza sa fie acordate fonduri europene pentru:

  • formarea profesionala a personalul medical din domeniul cardiologiei pediatrice;
  • formarea profesionala a personalul medical care realizeaza transplanturi;
  • imbunatatirea participarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii;
  • sustinerea parteneriatelor transnationale cu impact asupra pietei muncii.

"Prin acordarea de finantari pentru formarea profesionala a personalul medical din domeniul cardiologiei pediatrice vom aduce medici din afara tarii care vor opera aproximativ 3.000 de copii care sufera de boli grave. Mult mai important, acestia vor pregati medicii romani sa realizeze respectivele interventii pentru ca Romania sa aiba un numar ridicat de specialisti in acest domeniu", sustine ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, intr-un comunicat emis de MFE.

O alta cerere de proiecte, destinata tot personalului medical, va sprijini formarea profesionala a personalului care efectueaza transplanturi, iar celelalte doua apeluri vor viza sustinerea formarii profesionale a persoanelor vulnerabilepotrivit ministrului, a precizat el.

Documentele scoase in consultare publica pot fi accesate AICI.

Ministerul Fondurilor Europene asteapta propuneri si sugestii pe marginea documentelor necesare pentru lansarea celor patru cereri de proiecte in cadrul POS DRU pana la data de 24 iulie 2014, ora 12.00, la urmatoarea adresa de e-mail: consultareGSCS@fonduri-ue.ro .