Noi finantari din fonduri europene urmeaza sa fie disponibile prin POSDRU pentru proiecte de prevenire si combatere a violentei in familie si a traficului de persoane, a informat marti Ministerul Fondurilor Europene.

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) supune consultarii publice documentele necesare lansarii apelului pentru noile proiecte in cadrul perioadei de programare 2007-2013.

In cadrul cererii de propuneri de proiecte, grupul tinta eligibil cuprinde:

  • Victime ale traficului de persoane;
  • Alte grupuri vulnerabile, inclusiv victime ale violentei domestice;
  • Personalul autoritatilor publice locale si centrale, inclusiv conducerea acestora;
  • Experti din cadrul structurilor publice care au responsabilitati in prevenirea si combaterea violentei domestice si a traficului de persoane si/sau interactioneaza cu victime ale violentei domestice, respectiv ale traficului de persoane;
  • Voluntari implicati in activitati de sprijin destinate grupurilor vulnerabile.

"Dovada apartenentei la grupul tinta se va putea face inclusiv prin declaratia pe proprie raspundere a persoanei vizate", a precizat MFE.

Ministerul Fondurilor Europene asteapta propuneri si sugestii pe marginea documentului Ghidului Solicitantului Conditii Specifice - DMI 6.3. - "Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii" pana la data de 25 iulie 2014, ora 12.00, la urmatoarea adresa de e-mail: consultareGSCS@fonduri-ue.ro .