ONG-urile reclama erori in ghidurile pentru fonduri POSDRU de economie sociala

de C.Z.     HotNews.ro
Miercuri, 23 iulie 2014, 22:57 Economie | EuROfonduri

documente
(23 Iul 2014) PDF, 2MB
O serie de organizatii non-guvernametale reclama erori in documentatia autoritatilor privind lansarea finantarii pentru proiecte europene in cadrul Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

Coalitia ONGuri pentru Fonduri Structurale, impreuna cu RISE si IES au trimis, la finalul saptamanii trecute, o scrisoare catre Ministerul Fondurilor Europene in care solicita "corectarea unor erori si neclaritati aparute in ghidul conditii specifice aferent DMI 6.1. Dezvoltarea economiei sociale", au informat, miercuri, semnatarii scrisoarii, intr-un comunicat de presa.

Printre modificarile pe care ONG-urile le propun Autoritatii de Management a POS DRU se numara: reducerea ponderii structurilor de economie sociala create in mediu rural (max. 50%) si reducerea numarului minim de angajati/structura creata la 4, asa cum a fost prezentat de AM POS DRU in faza de consultare a ghidului.

In 8 iulie, Ministerul Fondurilor Europene a lansat o cerere de propuneri de proiecte in valoare de 200 milioane de euro pentru finantarea dezvoltarii economiei sociale in cadrul POSDRU.

La lansare au participat premierul Victor Ponta, ministrul Muncii, Rovana Plumb, si ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Potrivit MFE, in cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte va fi incurajata infiintarea de noi grupuri si parteneriate functionale intre cooperative, asociatii de intrajutorare, fundatii si asociatii, intreprinderi, agentii care vor infiinta structuri ale economiei sociale.

Finantarile POS DRU urmeaa sa sustina sustine grupurile defavorizate precum persoane de etnie roma, persoane cu dizabilitati, tineri peste 18 ani care parasesc sistemul institutionalizat de protectie a copilului, copii si femei in situatii de risc, familii monoparentale sau care au mai mult de doi copii, persoane care au parasit timpuriu invatamantul scolar, victime ale violentei in familie, persoane care traiesc din venitul minim garantat sau care locuiesc in comunitati izolate, victime ale traficului de persoane etc.

Beneficiarii si partenerii eligibili pentru contractarea de finantari in cadrul acestui apel sunt ONG-urile, cooperativele, furnizorii de servicii sociale, furnizorii de servicii de ocupare acreditati (publici si privati), intreprinderile implicate in economia sociala, autoritati ale administratiei publice locale.


Citeste mai multe despre   


Material sustinut de Julius Meinl

Doar furând meserie, merge. N-ai cum - Loredana Groza, interviu în turneul ADOR

Un interviu luat în miez de noapte, în mașina care ne aducea la București, prin viscol și ceață. O întoarcere în timpul albumului Atitudine. Este momentul reinventării, momentul în care Loredana Groza a realizat că altfel nu se poate. Că totul depinde de ea. compoziția, cântarea, re-creerea. Partea a doua a reportajului de turneu Ador. Prima parte, "Lori din Onești, Ador la Ploiești", poate fi văzută AICI.

1188 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Orlando Casanova (Joi, 24 iulie 2014, 0:02)

  HalikiBuliki [anonim]

  ONG-urile gresesc. Nu sunt erori...sunt lucruri facute intentionat.
  Tot ce inseamna economie sociala e pregatit pentru pentru cotizantii PSD.
  Raspunsurile la intrebari sunt de genul: vezi pct x din ghid...etc
  Pai oamenii care au pus intrebari pentru ca nu au inteles ghidul, unul foarte prost facut...ca toate celelalte ale POS DRU.
  SI inca un aspect, este pentru prima data cand beneficiarul are obligatia de a sustine proiectul DOAR 6 LUNI dupa finalizarea acestuia. PE BUNE, ORLANDO? Imi dai tu mie 200.000 euro si eu trebuie doar sa cheltui banii si sa mai platesc salarii doar 6 luni pentru miinim 4 angajati?!?!? FOARTE TARE. Cat e spaga ca ma bag...vreau sa fac 1.000 de SES.
  In rest sa auzim de bine, Orlando desfiinteaza OIPSI si transfera proiectele la ADR, aia de se ocupa de drumuri, cladiri...si ameninta beneficiarii privati ca daca iau corectii le impune restrictii de a depune proiecte...
  Prietenen Orlando, corectiile majore le ai din cauza domeniului public, privatii sunt o picatura intr-un ocean, dar mediatic stai bine...obsorbi...ce?


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică