Ministrul Teodorovici se duce in Croatia sa impartaseasca "experienta Romaniei in atragerea fondurilor europene"
Vizita lui Teodorovici are loc la invitatia ministrului Dezvoltarii Regionale si Fondurilor Europene din Croatia, vicepremierul Branko Grcic.
"In cadrul vizitei, oficialul roman va participa la o reuniune cu reprezentantii Guvernului din Croatia, carora le va prezenta experienta Romaniei in atragerea fondurilor europene. Totodata, ministrul Eugen Teodorovici va avea intalniri bilaterale cu viceprim-ministrul, ministrul Dezvoltarii Regionale si Fondurilor Europene din Croatia, Branko Grcic, respectiv cu ministrul Afacerilor Maritime, Transporturilor si Infrastructurii, Sinisa Hajdas Doncic", a precizat Ministerul Fondurilor Europene.
Discutiile vor viza atragerea fondurilor structurale si de coeziune in actuala perioada de programare, 2007 ¬ 2013, dar si pregatirile pentru exercitiul financiar 2014 - 2020, a mentionat sursa citata.
Pe 6 august, Comisia Europeana a adoptat Acordul de Parteneriat 2014 - 2020 cu Romania, documentul care prezinta modul in care vor fi folosite fondurile europene structurale si de investitii in viitoarea perioada de programare.
Romania a fost cel de al 11-lea stat european care a obtinut aprobarea Comisiei Europene pe acest document, a aratat MFE.
Romania a inregistrat o rata de absorbtie a fondurilor europene de numai 2,56 % in primele 6 luni ale anului 2014, in termeni de cereri de rambursare a cheltuieilor transmise de autoritati la Comisia Europeana. Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, recunoaste oficial ca implementarea tuturor programelor operationale prin care Romania trage bani europeni inregistreaza sincope.

De ce nu poți să-ți plătești online taxele și impozitele la toate primăriile? Ministrul Teleman ar vrea amenzi pentru instituțiile care nu se înrolează în Ghișeul.ro
Cine este Ioana Mihăilă, propunerea USR-PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății
Conturul unui conflict militar Rusia - Ucraina, mai pronunțat ca niciodată: „Concentrarea de forțe rusești e mai mare ca în 2014. Nu excludem niciun scenariu, de la Putin ne putem aștepta la orice”
HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrada „Moldovei” A7 Pașcani - Suceava - Siret: Variantele de traseu analizate oficial
Mie unul mi-ar fi rusine sa ma duc sa le spun lor ce sa fac atat timp cat noi nu am reusit sa tragem fonduri.
Parodie domnule, film pe gratis!
Cu totul altfel sta treaba in Croatia!
Caci sa fim seriosi,ce experienta poate sa impartaseasca responsabilul unui guvern cu cea mai proasta performanta economica( aici includem si absorbtia fonfuriloe europene )?Ce face efectiv personakul asta acolo?
du-te, si nu te mai intoarce!
Potrivit Eurostat, in anul 2010, institutiile de invatamant superior din Romania au acordat 4,764 titluri de doctor, numar similar celui din 2009, insa semnificativ peste nivelul din 2006, 2007 si 2008,
Tot in anul 2010, Romania avea aproximativ 29.000 de doctoranzi.
Raportat la populatie, in Romania s-au acordat 221 de titluri de doctor la un milion de locuitori in cazul in care luam in calcul o populatie de 21,5 milioane, si 251 in cazul in care luam in calcul o populatie de 19 milioane, mult peste media UE, si extrem de mult peste raportul inregistrat in tarile din jurul nostru,
Astfel, la nivelul Uniunii Europene, in 2010 au fost acordate circa 100.000 de titluri de doctor, respectiv 200 la un milion de locuitori, 70% din numarul total de titluri fiind acordate in doar patru tari: Germania (26.000), Marea Britanie (19.000), Franta si Italia (care 12-13.000).
Pentru comparatie, in SUA se acorda anual circa 70.000 de titluri, respectiv 222 la un milion, iar asta inseamna ca, raportat la populatie, sistemul educational romanesc genereaza un numar de doctori mai mare decat cel generat de sistemul american.
De dat lecţii n-aţi fi buni nici albanezilor sau belaruşilor, că oricum nu vă bagă nimeni în seamă.
Cu rezultatele tale de cacat mai bine baga capul in nisip .
Croatia e cu 20 de ani inaintea rromaniei din toate punctele de vedere.