Autoritatea de Management (AM) a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) a prelungit pana pe 20 octombrie, ora 16.00, o sesiune de depunere a propunerilor de proiecte pentru finantari de 100 de milioane de euro din fonduri europene, dupa unele deficiente in sistemul informatic.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Ministerul Fondurilor Europene, sesiunea de incarcare a propunerilor de proiecte in cadrul celui de al doilea apel dedicat dezvoltarii economiei sociale a fost prelungita cu 5 zile "in contextul in care sistemul informatic Action Web a prezentat unele deficiente de functionare in zilele de 1 si 2 octombrie".

"Pentru acest nou apel de proiecte am alocat fonduri cu o valoare de 100 milioane de euro pentru dezvoltarea economiei sociale din fondurile UE de care dispunem prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, conform sursei citate.

Viitoarele proiecte ar urma sa creeze locuri de munca pentru persoane din grupuri vulnerabile, in special pentru cele din mediul rural, a precizat el.