Ministerul Fondurilor Europene a lansat, joi, in consultare publica initiativa "Romania Start-up". Aceasta initiativa va fi implementata prin lansarea a doua cereri de propuneri de proiecte strategice in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), a mentionat MFE, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Potrivit sursei citate, Initiativa "Romania start-up" isi propune sa sprijine activitatea antreprenoriala a tinerilor cu varste de peste 16 ani printr-o schema de finantare in baza careia vor fi initiate mai multe operatiuni care au ca obiectiv dezvoltarea competentelor antreprenoriale si sustinerea initiativelor lor, in vederea stimularii inceperii unei afaceri pe cont propriu.

  • In cadrul apelului "Firme de exercitiu pentru elevi", vor fi finantate proiecte care urmaresc dezvoltarea actiunilor inovatoare in vederea imbunatatirii tranzitiei de la scoala la viata activa.

Grupul tinta eligibil il constituie elevii cu varste cuprinse intre 16 - 18 ani, inmatriculati in sistemul national de invatamant.

In cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte, beneficiarii eligibili care vor derula proiectele sunt unitatile de invatamant secundar superior (nivelul ISCED 3).

Totodata, in cadrul acestui apel urmeaza sa fie selectat un singur proiect pentru fiecare regiune a Romaniei, cu conditia ca acesta sa vizeze cel putin un liceu din fiecare judet.

  • In cadrul cererii de propuneri de proiecte "Romania Start-up" vor fi finantate proiecte prin care vor fi subventionate planurile de afaceri ale persoanelor cu varste de peste 18 ani in vederea cresterii sustenabile a ratei de ocupare, a precizat MFE.

Solicitantii eligibili ai acestei scheme sunt organizatiile patronale reprezentative, cele care vor stabili criteriile de selectie a planurilor de afaceri si vor selecta beneficiarii de subventii pentru implementarea acestora.

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management POS DRU, asteapta opinii si sugestii pe marginea documentelor necesare pentru lansarea celor doua cereri de propuneri de proiecte pana la data de 20 octombrie, ora 12.00, la urmatoarea adresa de e-mail: consultareGSCS@fonduri-ue.ro .

Documentele supuse consultarii publice sunt disponibile pe site-ul Ministerului Fondurilor si atasate AICI:

documente

Ghid1

(16 Oct 2014) PDF, 146KB

Schiţa Ghidului Solicitantului Condiţii Specifice „Firme de exerciţiu pentru elevi”, Axa Prioritara 2 -Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii, Domeniul Major de Interventie 2.1 - Tranzitia de la scoala la viata activa;

documente

Ghid2

(16 Oct 2014) PDF, 280KB

Schita Ghidului Solicitantului Conditii Specifice "Romania Start-up", Axa Prioritara 3 -Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor, Domeniul Major de Interventie 3.1 - Promovarea culturii antreprenoriale;

documente

schema minimis

(16 Oct 2014) PDF, 146KB

Schema de ajutor de minimis "Sprijin pentru antreprenori".