MFE anunta 150 milioane de euro, prin POSDRU, pentru finanţarea ideilor de afaceri ale tinerilor cu varste de peste 16 ani​

de C.Z.     HotNews.ro
Joi, 16 octombrie 2014, 16:24 Economie | EuROfonduri

Ministerul Fondurilor Europene a lansat, joi, in consultare publica initiativa "Romania Start-up". Aceasta initiativa va fi implementata prin lansarea a doua cereri de propuneri de proiecte strategice in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), a mentionat MFE, intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Potrivit sursei citate, Initiativa "Romania start-up" isi propune sa sprijine activitatea antreprenoriala a tinerilor cu varste de peste 16 ani printr-o schema de finantare in baza careia vor fi initiate mai multe operatiuni care au ca obiectiv dezvoltarea competentelor antreprenoriale si sustinerea initiativelor lor, in vederea stimularii inceperii unei afaceri pe cont propriu.
  • In cadrul apelului "Firme de exercitiu pentru elevi", vor fi finantate proiecte care urmaresc dezvoltarea actiunilor inovatoare in vederea imbunatatirii tranzitiei de la scoala la viata activa.
Grupul tinta eligibil il constituie elevii cu varste cuprinse intre 16 - 18 ani, inmatriculati in sistemul national de invatamant.

In cadrul acestei cereri de propuneri de proiecte, beneficiarii eligibili care vor derula proiectele  sunt unitatile de invatamant secundar superior (nivelul ISCED 3).

Totodata, in cadrul acestui apel urmeaza sa fie selectat un singur proiect pentru fiecare regiune a Romaniei, cu conditia ca acesta sa vizeze cel putin un liceu din fiecare judet.
  • In cadrul cererii de propuneri de proiecte "Romania Start-up" vor fi finantate proiecte prin care vor fi subventionate planurile de afaceri ale persoanelor cu varste de peste 18 ani in vederea cresterii sustenabile a ratei de ocupare, a precizat MFE.
Solicitantii eligibili ai acestei scheme sunt organizatiile patronale reprezentative, cele care vor stabili criteriile de selectie a planurilor de afaceri si vor selecta beneficiarii de subventii pentru implementarea acestora.

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management POS DRU, asteapta opinii si sugestii pe marginea documentelor necesare pentru lansarea celor doua cereri de propuneri de proiecte pana la data de 20 octombrie, ora 12.00, la urmatoarea adresa de e-mail: consultareGSCS@fonduri-ue.ro .

Documentele supuse consultarii publice sunt disponibile pe site-ul Ministerului Fondurilor si atasate AICI:

documente
(16 Oct 2014) PDF, 146KB
Schiţa Ghidului Solicitantului Condiţii Specifice „Firme de exerciţiu pentru elevi”, Axa Prioritara 2 -Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii, Domeniul Major de Interventie 2.1 - Tranzitia de la scoala la viata activa;

documente
(16 Oct 2014) PDF, 280KB
Schita Ghidului Solicitantului Conditii Specifice "Romania Start-up", Axa Prioritara 3 -Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor, Domeniul Major de Interventie 3.1 - Promovarea culturii antreprenoriale;

documente
(16 Oct 2014) PDF, 146KB
Schema de ajutor de minimis "Sprijin pentru antreprenori".


Citeste mai multe despre   


Material sustinut de Julius Meinl

Lori din Onești. Ador la Ploiești. Reportaj din culisele concertului Loredanei Groza

Care-i ideea? Ce se întâmplă cu artistul, nu orice artist, adevărat. Cum este Loredana Groza înaintea unui spectacol. Cum stăpânește necunoscutele? Inspirația pentru un nou concert în rutina unui turneu lung. Ore furate de somn, mereu cu valiza făcută. Vocea? Răcise. Și abia începuse “Ador”. Instalațiile video? Erau blocate între Constanța și Ploiești. Drumul era plin de răul vremii. Reportaj din turneul Ador, 11-25 martie 2018. Mâine veți citi un interviu cu Loredana Groza, luat în condiții de turneu.


2136 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă