Tara care atrage zeci de milioane de euro de la UE pentru dezvoltarea navigatiei pe Dunare, dar duce lipsa de sosele pana la fluviu
Lucrarile finantate din bani nationali si europeni prin proiectele derulate de AFDJ Galati au vizeaza imbunatatirea conditiilor de navigatie pe sectorul Calarasi - Braila, pe sectorul comun romano-bulgar, constructia de aparari de maluri pe canalul Sulina, precum si realizarea unei retele geodezice de sprijin de-a lungul Dunarii. Pana in prezent, suma a fost cheltuita aproape in totalitate, iar investitiile au fost certificate, potrivit reprezentilor AFDJ Galati.
Prin doua proiecte derulate de AFDJ Galati si Autoritatea Navala Romana, IRIS Europe 3 si NEWADA Duo, in valoare de 2,4 milioane de euro, Romania isi dezvolta prima harta electronica a sectoruluir romanesc de Dunare, care se actualizeaza permanent, in functie de nivelul apei.
Potrivit proiectului, harta este accesata gratuit, pe internet, de catre navele din sectorul romanesc de Dunare, pentru ca navigatorii sa nu patrunda in zonele in care exista risc de accident sau blocaj, ca urmare a scaderilor de nivel.
Managerul celor doua proiecte, Romeo Soare, recunoaste, insa, ca transportul pe sectorul romanesc de Dunare nu este exploatat la potentialul sau, din cauza lipsei soselelor si cailor ferate care sa faca legatura cu porturile fluviale.
"Dezvoltarea nodului intermodal este esentiala pentru traficul pe Dunare. Reteaua de sosele si de cai ferate care fac legatura cu Dunarea este proasta", a declarat Soare, joi, intr-o conferinta, la Bucuresti.
El a sustinut, insa, ca situatia se va ameliora, iar traficul pe Dunare va creste, daca se va aplica viitorul Master Plan General de Transport al ministerului de resort, aflat inca in consultare.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
pentru ca pe canal pescajul maxim e 5.5m
pentru ca bratul Chilia e partial pe teritoriu Ucrainian
Si atunci, să unim toate localitatile cu Dunarea, şi gata!
Interesul ardelenilor si al moldovenilor este sa fie legati cu vestul prin autostrazi normale, nu sa-i trimiti la Dunare.
Dunarea e pentru riverani, cine vrea sa circule pe Dunare, sa se mute pe malul ei.
Intretinerea senalului tine de dragarea zonelor de praguri .
Indiguirile,protectiile de maluri sunt incadrate la lucrari hidrotehnice si nu au legatura cu navigatia.
Aiurelile palavragiilor si hahalerelor din guvern privind cheltuirea banilor in zonele lor de interes ies la iveala
usor la o prima citire a motivatiilor din nota de necesitate.