DOCUMENT Curtea de Conturi a UE da Romania ca exemplu negativ pentru "salariile excesive" din proiecte POSDRU din trecut
"Salarii excesive: In Romania, s-au identificat cazuri in care unor persoane li s-a platit, in perioada in care au lucrat in cadrul unui proiect finantat prin Fpndul Social European, un salariu de pana la cinci ori mai mare decat salariul obisnuit pe care l-ar fi primit daca ar fi lucrat in cadrul unor proiecte finantate la nivel national. Aceasta practica era permisa de normele nationale de eligibilitate, care stabileau plafoane aplicabile salariilor platite in cadrul proiectelor finantate de UE care depaseau cu mult conditiile salariale medii de la nivel national", se arata in Raportul institutiei de audit europene.
Lefurile platite in cadrul proiectelor finantate din Fondul Social European (FSE) in Romania s-au numarat printre problemele identificate de Directia Generala Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Incluziune a Comisiei Europene, cu ocazia unui audit efectuat in 2012.
Din cauza acestor nereguli, Romania a fpst "amendata" de Comisia Europeana cu o corectie financiara forfetara de 25 % pentru POSDRU.
Ca urmare, autoritatea de management in cauza a comandat un studiu privind structura costurilor si masa salariala pentru a servi ca baza de stabilire a nivelurilor maxime de salarizare care urmeaza sa fie aplicate in cadrul proiectelor viitoare, se arata in raportul de la Luxemburg.
Comisia Europeana a adresat autoritatii de management recomandari suplimentare privind parametrii care trebuie utilizati pentru stabilirea plafoanelor salariale care se aplica proiectelor finantate din FSE, intrucat cele in vigoare sunt considerate in continuare prea ridicate.
In ansamblu, in intreaga Uniune Europeana, Curtea de Conturi a blocului comunitar a depistat cheltuieli eronate de aproape 7 miliarde de euro din bugetul UE, in anul 2013.
Cheltuielile eronate ale UE reprzinta 4,7% din totalul cheltuielilor bugetare ale Uniunii Europene, care s-au ridicat la 148,5 miliarde de euro in 2013.
- 0 (0 voturi)chiar asa (Joi, 6 noiembrie 2014, 15:38) vodatepes [utilizator]Aceasta practica era permisa de normele nationale de eligibilitate, care stabileau plafoane aplicabile salariilor platite in cadrul proiectelor finantate de UE care depaseau cu mult conditiile salariale medii de la nivel national", Deci CE nu doreste sa avem salari echivalente cu cele din UE. Pai pe proiecte din bani UE cat e salariu unui angajat german? Sitii? Cat e salariul mediu din Germania?Un salariu pe un proiect in Germania este de cel putin 10 000 euro.Cat e salariu mediu in Romania? E de 1600 lei dat chiar de statistica (INS) daca il facem de 10 ori inseamna ca e de 16000 lei adica la un curs de 4,5 lei rezulta 3555 euro adica de cel putin 3 ori mai mic fata de Germania.Deci aia au salariu de 30 ori mai mare decat unul mediu din Romania. Aia au aplicat corectii de 25 % pentru CE nu are bani pentru decontarea cererilor inainte de Romania. Acesta e adevarul si cauta nod in papura. Cine lucreaza in domeniul fondurilor europene stie ce spun.raspunde trimite

Scandalurile care au marcat la tot pasul scurtul mandat al lui Vlad Voiculescu
VIDEO Demonstrație cu un elicopter de atac la București. Elicopterul multirol pe care Airbus îl propune Armatei române: „E ca un briceag elvețian, bun la toate”
Scurt ghid de făcut Bugetul franjuri: 10 excepții fiscale care au sărăcit Educația și Sănătatea, tolerate de toți- de la PSD la PNL și USR-PLUS
Ce metode au folosit Franța și Germania pentru a vaccina cât mai multe persoane vulnerabile și cum s-ar aplica și în România
Nici viața de vegetarian nu e ușoară...fasolea, uleiul, pâinea și brânzeturile sunt în topul scumpirilor comunicate de INS