Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici (PSD), le-a transmis celor doi copresedinti ai PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, o scrisoare deschisa in care le atrage atentia ca, prin actiunea lor de a ataca la Curtea Constitutionala Legea bugetului pe anul 2015, liberalii blocheaza cofinantarea proiectelor europene si ameninta absorbtia fondurilor comunitare si investitiile publice.

"Blocarea procedurilor de cofinantare a proiectelor aprobate sau aflate in curs de avizare a devenit, din pacate, o realitate care nu poate fi ignorata! Actiunile reprezentantilor Partidului National Liberal pun in pericol capacitatea Guvernului de a aloca de la 1 ianuarie suma de 6,3 miliarde de euro pentru cofinantare. Totodata, demersul opozitiei ameninta sa dauneze ritmul bun de absorbtie la inceputul anului, dar si cheltuielile destinate investitiilor, care insumeaza 44,76 miliarde de lei in 2015", sustine ministrul Fondurilor Europene, in scrisoarea catre liderii PNL, facuta publica de MFE.

Ministrul precizeaza ca rata curenta de absorbtie a fondurilor UE, pentru cadrul financiar multianual 2007 - 2013, a ajuns la 46,24%.

"Ar fi pacat ca aceasta evolutie avantajoasa pentru Romania sa fie pusa in pericol din cauza razboiului politic care, in 2015, nu are nicio miza electorala, cu atat mai mult cu cat Bugetul a fost deja votat intr-o maniera clara si covarsitoare in Parlament, dupa o dezbatere ampla", le mai scrie Teodorovici lui Gorghiu si Blaga.