​"In toate intalnirile cu ministri din Romania am ridicat problema folosirii instrumentelor financiare, deoarece Comisia Europeana are un obiectiv clar, acela de a dubla folosirea acestor mecanisme in urmatorii ani", a declarat Comisarul european pentru Politica Regionala in cadrul unui interviu pentru EurActiv.ro.Aceasta a mai vorbit si despre problemele cu finantarea proiectelor in Grecia.

Corina CretuFoto: Hotnews

Din declaratiile Corinei Cretu: „Asa cum stiti, a existat JEREMIE, exista acum Initiativa pentru IMM a Uniunii Europene, noi incurajam toate statele, inclusiv Romania, de a adopta aceasta initiativa, de a folosi instrumente financiare, pentru ca, in opinia noastra, este calea cea mai eficienta. Pare sofisticat, si mie mi s-a parut sofisticat, dar am vazut rezultate concret. Sunt state care au performat foarte bine in ceea ce priveste instruemntele financiare: Malta, Spania, Franta. Malta, spre exemplu, a fost surpriza Uniunii Europene, pentru ca a performat atat de bine in instrumentele financiare. Este evident ca asteptarile sunt foarte mari. ”

Comisarul european a mai vorbit si despre problemele din Grecia, spunand ca a refuzat la finantare un proiect pentru un hotel de 5 stele din Corfu si ca Uniunea Europeana a investit o suma imensa de bani in economia acestei tari

Vezi declaratiile despre Grecia pe EurActiv,ro