Cum organizezi un proces de aplicatie pentru finantare de la Uniunea Europeana? Care sunt cei mai importanti pasi? Ce trebuie sa faci si ce trebuie sa eviti? EurActiv.ro raporteaza. Dezvoltarea unei aplicatii pentru finantare, fie ca este pentru un program de la Uniunea Europeana, de la bugetul de stat sau de la un finantator privat, reprezinta o provocare nu doar din punct de vedere tehnic si conceptual, cat si din punct de vedere logistic.

In termeni foarte largi, putem presupune ca un asemenea proces contine trei etape consecutive: identificarea finantarii, documentarea subiectelor abordate si completarea formularelor. In realitate insa exista o multitudine de pasi intermediari care sunt necesari si care pot determina calitatea aplicatiei si potentialul sau de succes.

Continuam astazi serialul informativ „Oportunitatii de finantare de la Bruxelles” cu un episod dedicat explicarii acestor elemente si cartografierii structurii unui proces de aplicatie pentru finantare.

De unde incepem?

O aplicatie pentru finantare depinde in faza sa incipienta de doua elemente: existenta unei idei de proiect si disponibilitatea unei linii de finantare. Acestor doua elemente corespund doua etape ale procesului de aplicatie, strans legate si inter-schimbabile din punct de vedere cronologic: dezvoltarea unei idei de proiect si identificarea unei oportunitati de finantare.

Citeste articolul integral pe EurActiv.ro