Container eco, structuri de economie sociala si librarii informatizate: Proiecte de succes finantate prin trei programe diferite

de Ioana Morovan     HotNews.ro, EurActiv.ro
Joi, 2 aprilie 2015, 16:14 Economie | EuROfonduri


Eco-transformarea unui container
Foto: Hotnews
Transformarea aproape incredibila a unui container in spatiu locativ sau comercial, infiintarea de opt structuri de economie sociala si crearea a 41 de locuri de munca si, in fine, informatizarea a zece librarii prin implementarea de module software si dotarea cu echipamente - trei proiecte care au obtinut finantare nerambursabila, castigatorii principali ai unui concurs organizat de EurActiv.ro in luna martie, cu ocazia Conferintei Internationale Oportunitati de finantare pentru IMM-uri 2014-2020.  

Proiectul „Modul multifunctional locativ sau comercial” a fost declarat „Marele castigator” al concursului organizat de EurActiv Romania. Cel care a dezvoltat ideea de afacere si a obtinut finantare din bugetul de stat, prin Programul pentru Intreprinzatori Debutanti (SRL-D) este Constantin Alupoaei, de profesie designer. 

„Un container metalic folosit pentru depozitare si transport este transformat intr-un modul universal. Inovatia tine de aplicarea unor metode tehnice si estetice. Acoperisul este verde  inierbat cu diverse plante, aceasta metoda fiind o noutate in izolare si filtrare a apei pluviale. O alta inovatie este accesorizarea cu panouri fotovoltaice, instalatie ce va asigura independenta energetica. Elementele inovative se mai regasesc si metoda folosita pentru amenajarea interioara. Modulul poate fi astfel utilizat pentru spatiu de birou, unitate locativa, spatiu comercial, spatiu sanitar, spatiu educational si altele”.


Transformarea unui container intr-un spatiu comercial sau locativ, proiect al firmei Izzi Design Box finantat cu 40.000 de lei prin Programul pentru Intreprinzatori Debutanti.

Posted by EurActiv.ro on Wednesday, March 25, 2015
Fundatia Motivation Romania deruleaza un proiect cu fonduri europene POSDRU prin care sunt create 8 structuri de economie sociala si sunt create 41 de locuri de munca. Fundatia, intre castigatorii concursului organizat de EurActiv. Fundatia Motivation Romania este cu adevarat un profesionist al proiectelor europene, a derulat in ultimii ani zece proiecte si a atins peste 10.000 de beneficiari finali, potrivit reprezentantei organizatiei, Mirela Cirlan.  

Experienta accesarii fondurilor POSDRU nu a fost prea „traumatizanta” comparativ cu a altor beneficiari prezentati de EurActiv in serialul exemplelor de proiecte. Mirela Cirlan spune ca, in general, functionarii din organismele intermediare au fost cooperanti si, cu toate ca au existat adesea intarzieri in rambursarea fondurilor, organizatia a reusit sa acopere, chiar daca uneori la limita, necesarul de resurse pentru derularea activitatii.

Citeste mai mult pe EurActiv.ro
Galerie foto:

Fundatia Motivation Romania, unul dintre castigatorii concursului ¬Profesionistii proiectelor de succes¬ organizat de EurActiv. 

Posted by EurActiv.ro on Tuesday, March 31, 2015
Proiectul „Extinderea sistemului de coduri de bare si introducerea de noi sisteme TIC la SC Compania de Librarii Bucuresti SA in vederea optimizarii proceselor interne”: Patru module de software implementate in zece librarii, o serie de echipamente si cateva sesiuni de instruire: cateva rezultate concrete ale proiectului, realizat cu cu fonduri nerambursabile de circa 770.000 de lei.

Liliana Nițu, manager de proiect, a explicat pentru EurActiv că, deși început cu mare întârziere din cauza duratei mare de evaluare, implementarea proiectului a decurs fără probleme și efectul finanțării pentru dezvoltarea firmei este deosebit de important.  Proiectul a fost depus în 2011 însă a durat mai bine de doi ani până la începerea acestuia. Întârzierea a implicat multe schimbări în privința echipamentelor planificate pentru achiziționare. 

Citeste mai mult pe EurActiv.ro
Galerie foto:Foto: Imagini din librării/ Compania de Librării București

Posted by EurActiv.ro on Thursday, April 2, 2015


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


2176 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by