​Banca Europeană de Investiții a anunțat primele proiecte selectate pentru a primi garanții din bugetul Uniunii Europene prin Fondul European de Investiții Strategice (FEIS), parte din Planul Juncker: investiții în cercetarea din domeniul sănătății - Spania,extinderea unui aeroport cheie - Croația,construirea a 14 noi centre de sănătate - Irlanda,susținerea inovării industriale - Italia.

Werner Hoyer, presedintele BEIFoto: Comisia Europeana

Banca Europeană de Investiții a aprobat împrumuturi însumând până la 300 milioane euro pentru proiecte care se așteaptă să primească finanțare prin FEIS, care vor susține o investiție totală de 850 milioane euro pentru proiecte ale sectorului public și privat.

Aprobarea urmează unei analize detaliate la nivel tehnic și financiar a Băncii Europene de Investiții, În urma aprobării board-ului BEI, negocierile pe detalii financiare și legislative vor fi finalizate în lunile următoare. Alte proiecte care se așteaptă să fie transmise board-ului BEI în lunile următoare se referă la energie regenerabilă, eficiență energetică, suport pentru cercetare, dezvoltare și inovare, proiecte pentru infrastructura digitală și cea socială, împrumuturi destinate IMM.

Citește comunicatul integral al BEI aici

Președintele BEI, Werner Hoyer a declarat că primele patru inițiative aprobate de bancă sunt cruciale în extinderea suportului pentru IMM-urile inovative, care sunt coloana vertebrală a economiei.

Vicepreședintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen, a salutat printr-o postare pe contul său de Facebook anunțul BEI.

Citește articolul integral, cu detalii despre aplicarea Planului Juncker, pe EurActiv.ro.