​EurActiv.ro si Reprezentanta Comisiei Europene in Romania organizeaza cel mai relevant eveniment al anului dedicat finantarii marilor investitii din mediul privat, cu un speaker de marca din cadrul Comisiei Europene: Vittoria Alliata di Villafranca, Director in Directia Generala Politica Regionala si Urbana.

Conferinta companii mari Foto: Comisia Europeana

Cum poți deveni partener și participa la conferință:

Participanții la conferință sunt reprezentanți ai partenerilor. Partenerii sunt companii mari și firme de consultanță care lucrează cu beneficiari companii mari. Află mai multe despre condițiile parteneriatului și beneficiile acestuia scriindu-ne la adresa consultancy(at)euractiv(dot)ro.

Marile investiții în economia europeană, care pot debloca și propulsa domenii precum sectoarele strategice sau cercetare-inovare, nu ar fi posibile fără implicarea actorilor mari din mediului privat. În acest sens, companiile mari, deși reprezintă sub 1% din totalul organizațiilor private, au o pondere de aproximativ 40% din cifra de afaceri totală a firmelor din România și din UE. Extrem de importante, acestea asigură un procentaj important din locurile de muncă, în particular în sectoarele strategice, și acoperă cea mai mare parte a PIB-ului european.

Companiile mari au fost extrem de afectate de criza economică din ultimii ani, trecând în multe cazuri prin procese drastice de restructurare și reconfigurare. Ca urmare, oportunitățile europene și naționale de finanțare sunt extrem de importante pentru sprijinirea proceselor de reconstrucție, dezvoltare și inovare în acest sector.

Pentru a contribui la eforturile de dezvoltare din acest domeniu, EurActiv România și Reprezentanța Comisiei Europene organizează o conferință internațională concentrată pe finanțările pentru mediul privat, în principal pe oportunitățile și provocările asociate cu proiectele marilor investiții.

Speakerii care au confirmat, până în prezent, participarea reprezintă factorii cheie de decizie în domeniul finanțărilor la nivel național și european.

Câteva nume importante pe agendă (oficiali):

  • Vittoria ALLIATA DI VILLAFRANCA, Director, DG Regional and Urban Policy, Comisia Europeană  
  • Marius NICA, Ministrul Fondurilor Europene
  • Iulia BAZ, Director Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Competitivitate 2014-2020
  • Livia STAN, Director General, Direcția Ajutor de Stat, Ministerul Finanțelor Publice 

De asemenea, reprezentanți ai mediului privat vor prezenta experiența în accesarea finanțărilor pe diferite domenii majore:

  • Implementarea proiectelor strategice finanțate din fonduri europene: Anca-Andreea CĂLUGĂRU, Head of Structural Funds Practice, Schuman Associates
  • Finanțări pentru dezvoltarea capitalului uman: Irina ZUGRAVU, Senior Consultant & Managing Partner, VAPRO România 
  • Cercetare și Inovare: Programul Horizon 2020: Lucian ANDREI, CEO, Horizon Consulting Network 
  • Oportunități oferite prin clustere de inovare și tehnologie: Ionuț ȚAȚA, Președinte Clusterul pentru Inovare și Tehnologie „Alt Brașov”

Organizatori și parteneri

Conferința este organizată de EurActiv.ro și Reprezentanța Comisiei Europene în România și are ca parteneri Telekom România și Banca Comercială Română. Evenimentul va beneficia de sprijinul VAPRO și Schuman Associates.

EurActiv Romania este parte din rețeaua EurActiv – o structură media pan-europeană, compusă din birouri independente și integrate, care distribuie stiri locale privind politici europene.

Format

Formatul conferinței se bazează pe un concept dezvoltat de EurActiv România în cadrul unor inițiative anterioare de succes. Scopul acesteia este facilitarea dialogului direct între organismele publice și reprezentanții sectorului privat.

Seria de conferințe dedicată oportunităților de finanțare a fost deschisă, astfel, în data de 12 martie, prin„Conferința Internațională Oportunități de finanțare pentru IMM-uri 2014-2020”.