Perioada de timp in care potentialii beneficiari se pot pregati este de circa 3 luni. Faptul ca aceasta data (de incepere a inregistrarii electronice) a fost amanata nu are repercusiuni asupra potentialilor beneficiari, a transmis Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica la solicitarea EurActiv.ro. La intrebarea EurActiv.ro care este bugetul defalcat pe fiecare din actiunile Axei 1, si de ce nu au fost anuntate sumele alocate, in detaliu, Dana Gheorghe, Directorul General al Directiei Organism Intermediar Cercetare a raspuns: „Pentru fiecare competitie se stabileste bugetul alocat care se anunta atat prin calendarul competitiilor cat si prin apelul dedicat fiecarui tip de proiect”.

Captura aplicatie electronica ANCSIFoto: Hotnews

In plus, intrebati care este numele firmei contractante si valoarea contractului pentru realizarea aplicatiei electronice unde se vor inscrie proiectele, reprezentantii Directiei Organism Intermediar au raspuns: „Aplicatia informatica pentru inregistrarea cererilor de finantare a fost realizata si finalizata de catre compartimentul infromatic al ANCSI. De altfel, aceasta aplicatie informatica reprezinta o varianta imbunatatita a aplicatiei utilizate in POS CCE pentru Axa Prioritara 2”.

Citeste articolul integral pe EurActiv.ro

Citeste si:Scandal major pe primele fonduri europene din noul buget al UE: Termene nerealiste pentru depunerea proiectului la institutia condusa de un apropiat al Ecaterinei Andronescu