Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

[WebPR] Comunicat de presa/ Sase programe de finantare accesibile pentru companiile mari din mediul privat

de Ioana Morovan     HotNews.ro, EurActiv.ro
Marţi, 26 mai 2015, 18:00 Economie | EuROfonduri

Conferinta EurActiv
Foto: Hotnews
EurActiv Romania si Reprezentanta Comisiei Europene au organizat marti, 26 mai 2015 Conferinta Internationala "Oportunitati de finantare pentru mediul privat. Marile investitii" in cadrul careia au fost detaliate liniile de finantare disponibile pentru companiile mari in cadrul programelor cu fonduri structurale, programelor comunitare si cele finantate din bugetul de stat. De asemenea, au fost prezentate studii de caz, din experienta mediului privat.

Angela Filote, sef al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, a declarat: "Principala provocare pe care o avem acum la nivelul UE este iesirea cu succes din criza. Am iesit din criza <pe hartie>, acum trebuie sa iesim si in realitate. Anul 2015 este foarte important fiindca vor fi lansate finantarile 2014-2020. Este si anul in care lansam planul de investitii propus de presedintele Juncker, pe care speram sa il avem ca lege incepand din iunie".

 

Vittoria Alliata di Villafranca, Director in cadrul Directoratului General Politica Regionala si Urbana, Comisia Europeana, a declarat: ¬Romania poate fi foarte mandra, deoarece cinci dintre programe au fost deja adoptate, mai raman doua care trebuie adoptate in cele mai scurt timp. Cum folosim aceste fonduri structurale in Romania? Nu este atat o chestiune de volum de bani, cat de inlaturare a gatuirilor din domeniul afacerilor si investitiilor in Romania, de folosire corecta a fondurilor structurale.

 

Marius Nica, Ministrul Fondurilor Europene, a declarat ca lucreaza in aceasta perioada,  impreuna cu Ministerul Finantelor Publice, la un sistem prin care se doreste o prioritizare a acelor investitii si domenii care atrag cel mai mult bani europeni, astfel incat fondurile nerambursabile sa fie indreptate catre sectoarele respective iar ordonatorii principali de credite sa primeasca acei bani pe masura ce demonstreaza ca proiectele sunt sustenabile.

 

In total, au fost prezentate oportunitati pentru companii mari prin sase programe de finantare.

 

Programul Operational Competitivitate, Programul Operational Capital Uman si Programul National de Dezvoltare Rurala si Programul Infrastructura Mare ¬ componenta de energie au fost prezentate de reprezentantii Autoritatilor de Management: Iulia Baz, Director AM POS CCE ¬ MFE, Viorel Constantin Mihai, director adjunct Directia programe capital uman, MFE, Carmen Boteanu, director adjunct AM PNDR si respectiv George Guran, sef serviciu Organismul Intermediar pentru Energie, Ministerul Energiei, IMM-urilor si mediului de afaceri.  

 

Studiile de caz pentru programele mentionate au fost oferite de Ramona Ivan, director in cadrul CEC Bank, Irina Zugravu , consultant si partener VAPRO Romania si respectiv Loredana Rautu, sef departament programe de finantare in cadrul BCR.

 

Programul de cercetare-inovare al Comisiei Europene, impreuna cu informatii practice au fost explicate de Lucian Andrei, fondator Horizon Consulting Network.

 

Finantarile prin scheme de ajutor de stat cu fonduri nationale au fost detaliate de Livia Stan, director general in Ministerul Finantelor Publice iar un studiu de caz pe program a fost prezentat de Leonard Cornoiu, director programe europene, Banca Transilvania.

 

In plus, despre rolul mediului privat in implementarea proiectelor strategice finantate din fonduri europene a vorbit Anca Andreea Calugaru (Schuman Associates) iar Ionut Tata, presedintele Clusterului pentru Inovare si Tehnologie ¬Alt Brasov¬ a prezentat oportunitatile oferite companiilor mari prin participarea in clustere.

 

Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

445 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version