„Trebuie sa trecem de la batalia cifrelor la sustenabilitatea proiectelor, la dezvoltarea acelor proiecte care pot aduce un plus de valoare adaugata in economie”. In acest sens, se lucreaza in prezent la un sistem de prioritizare a investitiilor si domeniilor care pot atrage mai rapid fonduri, a subliniat Ministrul Nica in discursul sustinutla conferinta #RoFinLarge.

Marius NicaFoto: Hotnews

Astfel, Ministrul Nica a declarat ca se discuta, impreuna cu Ministerul de Finante, condus de Eugen Teodorovici, si la nivelul Comisiei Europene, realizarea, pentru programele din perioada 2014-2020 a unui „sistem concurential astfel incat acolo unde observam ca un anumit sector poate genera o dezvoltare a proiectelor rapida si poate atrage bani, sa prioritizam in acest sens, sa putem modifica programele si sa indreptam fondurile catre sectoarele care chiar atrag bani”.

”Pentru 2007-2013 acest lucru nu s-a intamplat”, a mai spus Nica, „s-a incercat doar pe parcurs reglarea acestui sistem si am ajuns pe final de program sa avem sume care inca nu au fost angajate si pe care cu siguranta va fi foarte greu sa le cheltuim pana la finalul anului”.

De aceea, a mai subliniat Ministrul, „este un angajament ca intr-o perioada relativ scurta sa gasim acest instrument la nivelul MFE si MFP de a prioritiza acele investitii si acele domenii care absorb bani. Aceeasi lupta a existat si in 2007-2013 si consider ca nu mai putem permite aceasta greseala”.

Citeste articolul integral pe EurActiv.ro