Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a fost zilele trecute la o reuniune la Riga, in Letonia, insa si acum, la doua zile de la incheierea evenimentului, ministrul pare sa mai fie convins ca a fost, de fapt, in Lituania. Cel putin asta reiese din comunicatul oficial si din postarile pe Facebook ale Ministerului Fondurilor Europene.

Marius NicaFoto: Hotnews

"Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, efectueaza in perioada 8 - 9 iunie 2015 o vizita la Riga, Lituania, cu ocazia participarii la Reuniunea informala a ministrilor responsabili pentru politica de coeziune", anunta Ministerul Fondurilor Europene, luni, 8 iunie, inainte de plecarea la Riga.

Comunicatul Ministerului Fondurilor Europene din 8 iunie (captura MFE)

Problema este, insa, ca Riga este in Letonia, ci nu in Lituania, care are capitala la Vilnius. Ce-i drept, distanta dintre cele doua capitale baltice este doar de vreo 290 km.

Letonia detine presedintia prin rotatie a Consiliului Uniunii Europene in primul semestru al anului 2015.

In comunicatul MFE din 8 iunie, ministrul Nica a precizat, totusi, corect ca a fost la Riga, in Letonia: "Multumesc Presedintiei letone pentru organizarea intalnirii informale de la Riga (...)".

Marius Nica (stanga) alaturi de ministrul leton de Finante, Jānis Reirs, gazda reuniunii informale de la Riga. Foto: Captura Facebook

Insa Ministerul Fondurilor Europene, pe pagina de Facebook, a insistat si joi, 11 iunie, ca ministrul a fost in Lituania.

"In perioada 8-9 iunie a.c., ministrul #MariusNica a participat la Reuniunea informala a ministrilor responsabili pentru politica de coeziune, de la #Riga, #Lituania", a anuntat, joi, Ministerul Fondurilor Europene.

In fotografiile postate de MFE, Nica apare impreuna cu alti ministri din statele UE, iar in spatele sau se vede logoul presedintiei letone a Consiliului UE, care are adresa web EU2015.LV, adica Latvia (Letonia).

UPDATE: In urma articolului HotNews, Ministerul Fondurilor Europene a rectificat comunicatul postat luni pe site-ul oficial.