​Primul calendar oficial publicat vineri, 12 iunie de Ministerul Fondurilor Europene privind finantarile totalizand 578 milioane de euro, pe Axa 1 a noului Program de Competitivitate, aduce schimbari surpriza pentru cei interesati. Dupa trei tentative mai putin fericite ale Autoritatii Nationale pentru Cercetare (ANCSI) de a publica un calendar pentru cele sapte linii de finantare asteptate, plus alocarea fondurilor, Ministerul Fondurilor Europene a transmis astazi a patra varianta - cea oficiala.

DosareFoto: Comisia Europeana

Astfel, din tabelul publicat putem observa că suma totală anunțată pentru fiecare din liniile de finanțare reprezintă, într-adevăr,bugetul total disponibil pentru anii 2014-2020(coloana - „Total buget alocat”) .

Schimbarea esențială față de variantele anterioare de pe site-ul www.research,ro o reprezintă împărțirea, pentru unele componente, a sumei totale, pe doi ani: 2015 și 2016.

Practic, pentru acțiunea A - unde se așteaptă proiecte de valori mari, de până la 20 de milioane de euro, bugetul alocat pentru 2015 ar putea finanțanumai două proiecte.

In curs de actualizare

Citeste articolul integral pe EurActiv.ro