​Secretarul de stat din Ministerul Fondurilor Europene Mihaela Maria Ciuciureanu a demisionat din functie si va pleca la Bruxelles, unde va lucra la cabinetul comisarului european pentru politica regionala, Corina Cretu, au declarat, pentru HotNews, surse oficiale.

Mihaela CiuciureanuFoto: LinkedIn

Premierul Victor Ponta a semnat deja decizia de eliberare din functie, la cerere, pentru Ciuciureanu, documentul intrand in vigoare incepand de vineri.

"Maria Ciuciureanu va merge la Bruxelles, la cabinetul comisarului european Cretu", au declarat, pentru HotNews, surse oficiale.

Ciuciureanu fusese numita secretar de stat la MFE in aprilie 2015, avand in coordonare Directiile generale Infrastructura Mare, Competitivitate Economica si Asistenta Tehnica, avand astfel pe mana cei mai multi bani europeni alocati Romaniei.

la Bruxelles, Corina Cretu are in portofoliu si banii europeni de Transporturi si Competitivitate Economica.

La proiectele de infrastructura si competitivitate, din cadrul financiar 2007-2013, au fost insa semnalate si unele dintre cele mai mari probleme.

Recent, la Programul de Competitivitate Economica 2007-2013 au aparut situatii care afecteaza direct intreprinderi mici si mijlocii care au atras fonduri UE, au facut cheltuieli, dar acum se vad nevoite sa returneze partial sau chiar total fondurile absorbite. Motivul il constituie reclasificarea acestor IMM-uri in intreprinderi mijlocii sau intreprinderi mari, neeligibile partial sau total pentru acesti bani, conform unor surse oficiale, contactate de HotNews.

La Transporturi, cel mai recent scandal aeste legat de autostrada Orastie-Sibiu, lucrari executate de firma italiana Salini-Impregilo, pentru Compania Nationala de Drumuri Nationale si Autostrazi (CNADNR), din subordinea Ministerului Transporturilor. Aici drumul, facut pe bani europeni din Programul Operational Transport 2007-2013, s-a surpat din cauza unor infiltratii, tara riscand sa piarda banii europeni.

In trecut, Ciuciureanu a fost secretar general si, mai inainte, secretar general adjunct al Ministerului Agriculturii (2014-2015), presa relatand ca avea legaturi cu oameni de afaceri din domeniu.

De asemenea Ciuciureanu este unul dintre cei mai instariti oameni din Guvern, avand venituri anuale din chirii de 50.000 de euro, dupa cum relata Gandul.