Aura Raducu, expert in finantari europene si internationale al Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), urmeaza sa fie propusa pentru functia de ministru al Fondurilor Europene in viitorul Cabinet Ciolos, au declarat, pentru HotNews, surse convergente.

Aura RaducuFoto: Freedom House

Potrivit acestora, premierul desemnat, Dacian Ciolos, i-a propus Aurei Raducu functia de ministru al Fondurilor Europene, iar aceasta a acceptat.

In anul 2014, la un seminar orgaizat de Freedom House, ea se exprima pentru o reforma administrativa de jos in sus, pentru cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene.

"Avem o absorbtie asa de mica de fonduri structurale pentru ca avem o faramitare administrativa in mici comune si orase. Este structura cea mai nepotrivita pentru fondurile structurale. Este nevoie de o reforma administrativa de jos in sus, mai intai cu schimbari la nivel de comune", a spus ea, la seminarul Jurnalisti in dialog, al Freedom House, in anul 2014.

Aura raducu are o bogata experienta in problematica fondurilor europene. Inainte de BERD, ea a lucrat ca manager de program si politici UE in Directia Generala Politici regionale (DG REGIO) a Comisiei Europene.