Premierul Dacian Ciolos a anuntat in cadrul primei sale sedinte de Guvern ca va urmari personal cum vor fi derulate concursurile pentru functiile de conducere din autoritatile de management al fondurilor europene. "Cu aceasta ocazie, transmit si acest mesaj foarte clar din partea acestui Guvern: singurele criterii pentru aceste functii vor fi cele de competenta tehnica, competenta manageriala.(...)Cei care sunt interesati de posturile de conducere din autoritatile de management, care au competenta, si vor sa ni se alature, ii invit sa-si depuna candidaturile in urmatoarele zile", a spus Dacian Ciolos.

Dacian CiolosFoto: Bogdan Dinca

Acesta a cerut ministrului fondurilor europene, Aura Raducu, sa inceapa inca de pe acum principul transparentei si profesionalismului in cadrul structurilor implicate in gestionarea fondurilor europene. "Am inteles ca aveti posturi de management scoase la concurs in multe din autoritati de gestiune a fondurilor si as vrea sa incepem inca de pe acum aplicarea principiului transparentei si profesionalizarii acestor structuri. Va rog sa asigurati ca perioada de depunere a candidaturilor in asa fel incat cei care sunt cu adevarat interesati si care vor sa lucreze in mod profesionist, sa poata sa-si depuna candidaturile. Cu aceasta ocazie, transmit si acest mesaj foarte clar din partea acestui Guvern: singurele criterii pentru aceste functii vor fi cele de competenta tehnica, competenta manageriala, si o sa va rog doamna ministru sa va asigurati ca organizarea acestor concursuri este transparenta si bazata pe aceste criterii. Si as vrea sa urmaresc personal derularea acestor concursuri. Cei care sunt interesati de posturile de conducere din autoritatile de management, care au competenta, si vor sa ni se alature, ii invit sa-si depuna candidaturile in urmatoarele zile", a spus Ciolos.

Acesta i-a cerut ministrului Aura Raducu sa organizeze o intalnire cu reprezentantii institutiilor implicate in gestionarea fondurilor europene. "Totodata, o s-o rog pe Aura Raducu, ministrul fondurilor europene, sa organizeze o intalnire cu autoritatile de management si celelalte institutii implicate in gestionarea fondurilor europene, pentru ca vreau sa vedem cum stam cu absorbita pentru perioada bugetara precedenta, dar mai ales pregatirea pentru noua perioada bugetara", a precizat Ciolos.