Scandalul de la APIA. SIVECO si Teamnet: Intelegem situatia critica a fermierilor si ne-am asumat riscul de imagine pe care il presupune termenul cvasi-imposibil impus de semnarea foarte intarziata a contractului de catre agentie

de Claudiu Zamfir     HotNews.ro
Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 22:01 Economie | EuROfonduri


Termen APIA - ajutoare motorina
Foto: Comisia Europeana
Firmele SIVECO si Teamnet, care au realizat modulul electronic prin care se proceseaza plata subventiilor pentru fermierii romani, subliniaza, sambata, ca functionarii Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) sunt cei care controleaza fluxul de lucru. Consortiul de companii IT sustine ca termenul de 30 noiembrie pentru plata subventiilor in avans catre fermieri este unul "cvasi-imposibil", pentru ca APIA ar fi semnat foarte tarziu contractul pentru sistem.


Acesta este un nou episod al scandalului de la APIA, dupa ce, miercuri, noul ministru al Agriculturii, Achim Irimescu, a reclamat functionarea greoaie a modulului electronic de procesare a platilor catre fermieri, acuzand directorii agentiei ca au contractat prea tarziu acest sistem.

"Sistemul informatic care controleaza distributia subventiilor (numit IACS - Integrated Administration and Control System) este compus din multe module, fiecare foarte complex, operate de mii de functionari din toata tara. Fiecare cerere de subventii trece in mod obligatoriu printr-un flux de lucru asigurat de sistemul informatic, dar controlat de functionarii APIA"  - a comunicat, miercuri, la solicitarea HotNews, un ofiter de relatii publice, in numele asocierii SIVECO-Teamnet, care a realizat modulul in cauza.

In context, cele doua firme arata ca au propus si au agreat cu APIA, inca din noiembrie 2014, "un calendar de elaborare a specificatiilor si de contractare a diferitelor module, pentru a face posibila efectuarea platilor in avans in campania agricola 2015", dar agentia aflata in subordinea Ministerului Agriculturii a incheiat contractul pentru modulul in cauza abia in 10 noiembrie 2015.

"Desi serviciile IT aferente modulului de plati in avans au fost contractate de APIA in data de 10 noiembrie 2015 si specificatiile necesare dezvoltarii acestui modul au fost aprobate de APIA in data de 17 noiembrie a.c., intreaga echipa de proiect din partea furnizorilor a depus si depune in continuare eforturi uriase pentru a sprijini angajatii APIA in plata avansurilor asteptate de fermieri" - spune asocierea SIVECO-Teamnet.

Companiile IT sustin ca modulul ar fi avut nevoie de cel putin 3 luni de teste.

"Romania are una din cele mai mari suprafete agricole din UE, un nivel ridicat de fragmentare a suprafetei agricole si, implicit, un numar mare de beneficiari ai subventiilor agricole, ceea ce face sistemul IACS din Romania unul din cele mai intens exploatate. Pentru a parcurge toate etapele de analiza, dezvoltare, testare si operare aferente doar modulului de plati in avans sunt necesare, in mod normal, minimum 3 luni. Deoarece intelegem situatia critica a beneficiarilor subventiilor, ne-am asumat riscul de imagine pe care il presupune termenul cvasi-imposibil impus de semnarea foarte intarziata a contractului" - sustine asocierea SIVECO-Teamnet.

In context, consortul de firme IT sustine ca miercuri, 28 noiembrie, la ora 12.00, erau peste 200.000 de dosare cu calcul finalizat, in vederea platilor catre fermieri. Reamintim peste 900.000 de cereri au fost depuse de catre fermieri pentru plata in avans a subventiilor la hectar, bani care ar trebui platiti pana luni, 30 noiembrie 2015.

"Anticipam ca o parte consistenta a fondurilor alocate platii in avans pentru beneficiarii eligibili va fi absorbita pana la termenul limita. La data de 28 noiembrie, ora 12:00, erau peste 200.000 de dosare cu calcul finalizat" - se arata in adresa transmisa de asocierea SIVECO-Teamnet la solicitarea HotNews.
 
Reamintim ca ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, miercuri, pentru HotNews si StartupCafe, ca sute de mii de fermieri romani vor fi afectati de intarzieri la platile din partea Agentiei Nationale de plati si Interventie in Agricultura, ca urmare a functionarii greoaie a unui soft realizat de un consortiu SIVECO-Teamnet, motiv pentru care o serie de sefi din APIA vor fi schimbati din functie sau sanctionati.

Problemele sunt legate de avansurile la plata unica pe suprafata - SAPS 2015 - de 53 de de euro la hectar, pe care fermierii romani trebuie sa o primeasca in perioada 16 octombrie - 30 noiembrie 2015.

Potrivit unor surse oficiale, modulul electronic in cauza a costat APIA 6 milioane de lei (circa 1,5 milioane de euro), fara TVA. Intregul sistem din care face parte acest modul este realizat in baza unui acord cadru de 28 de milioane de euro, fara TVA, semnat in 2014 cu Siveco si Teamnet, pentru 3 ani.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


13852 vizualizari

 • +13 (19 voturi)    
  re (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 22:31)

  rex [anonim]

  cine sunt cei care detin cele 2 firme de IT?
  • +14 (18 voturi)    
   Niste mafioti de sistem (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 23:02)

   Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui rex

   Si uite asa, mitul romanesc IT ajunge de mucava. Cum se poate ca la altii sa poti face absolut orice online....doar pt SIN number ce trebuie sa te prezinti in persoana in vreme ce in romania inca mai umbli cu sacul de hartii dupa tine si sistemele IT is niste glume proaste?
   • +8 (8 voturi)    
    28 mil Euro pentru ceeeeee ???????? (Duminică, 29 noiembrie 2015, 6:49)

    Marius [anonim] i-a raspuns lui Fu Leng

    Lasand la o parte problemele de functionare care pot fi cauzate de incompetenta unora din API dar si de lacomia celor doua firme, intrebarea fundamentala este : ce software+hardware in lumea asta poate costa 28 mil Euro ? Lucrez in domeniu. Este imposibil ca un singur client (fie ala si o institutie de stat) sa plateasca 28 mil Euro pe o aplicatie software si niste servere. Acest contract e umflat de 10-15 ori. In mod normal aceste firme ar trebui eliminate pe 10 ani de acum incolo de la orice licitatie publica pentru ca aici au fost date niste spagi colosale. Iar cei care s-au ocupat de licitatie trebuie nu doar demisi dar anchetati de DNA pentru mita. Aici s-au dat niste spagi uriase. Ce se cere in Romania in domeniul public din punct de vedere IT sunt chestii banale, simple, complexitate minima, nu e nimic "rocket science". O firma software mica cu 10 angajati poate sa faca tot ce are nevoie APIA pe maxim 2 mil E la care se adauga costul serverelor si mentenanta, poate 4 mil E cu totul. O alta chestie, in tarile civilizate, o firma privata nu poate avea obtine mai mult de 5% din contractele publice intr-un an tocmai pentru a da posibilitatea cat mai multor firme sa se dezvolte. Este foarte simplu sa se sparga monopolul a 3-4 firme abonate la bani publici cu niste reguli de genul asta dar desigur trebuie inlaturati oamenii lor din sistem.
  • +6 (16 voturi)    
   nu conteaza (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 23:16)

   e.o. [utilizator] i-a raspuns lui rex

   În acest context nu contează. Declarația în sine, dacă este adevărul este halucinantă. APIA ce-a păzit timp de un an?!
   Nu poți lansa un software "live", netestat.
  • +20 (24 voturi)    
   re (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 23:36)

   unu [anonim] i-a raspuns lui rex

   Oameni onesti... Irina Socol si Sebastian Ghita
  • +4 (12 voturi)    
   intrebare gresita (Duminică, 29 noiembrie 2015, 0:16)

   srpc [utilizator] i-a raspuns lui rex

   cea corecta este: de ce au semnat cei de la APIA contractul atat de tarziu?
   • +9 (9 voturi)    
    Ca sa poata castiga Teamnet-Siveco (Duminică, 29 noiembrie 2015, 6:57)

    Marius [anonim] i-a raspuns lui srpc

    Din ce alt motiv ? O firma serioasa nu s-ar fi bagat la un termen asa scurt, smecherii din conducerea API care au facut licitatia stiau asta si au gasit portita asta pentru ca la o licitatie facuta din timp, ar fi venit firme cu preturi mult mai mici si probabil ar fi existat contestatii majore. Totul a fost aranjat dinainte. Ce e fascinant e ca pana acum s-au dat fara probleme banii in anii trecuti si brusc anul asta nu s-a mai putut pentru ca trebuia un nou software sa fie cumparat de la Teamnet si Siveco .
   • +7 (7 voturi)    
    de ce au semnat aceste firme de IT ? (Duminică, 29 noiembrie 2015, 14:28)

    Metusala [utilizator] i-a raspuns lui srpc

    daca nu pot respecta un termen. O smecherie ca sa nu poata fi luat contractual de firme oneste care
    n-ar fi semnat.
  • +8 (8 voturi)    
   Proprietari (Duminică, 29 noiembrie 2015, 6:00)

   Celbland [utilizator] i-a raspuns lui rex

   Irina Socol, condamnata pentru evaziune fiscala si spalare de bani, la Siveco si Sebastian Ghita, urmarit penal, la Teamnet. In spatele lor sunt diversi ofiteri ...
  • +8 (8 voturi)    
   Păi... (Duminică, 29 noiembrie 2015, 9:49)

   Radu I [utilizator] i-a raspuns lui rex

   Ar putea fi unii dintre cei care formează „marea rețea de corupție” IT din România. Prin care se șifonează zeci și sute de milioane de euro. Și despre care Hotnews a scris pe larg, zilele trecute...
   http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20624950-exclusiv-cum-fura-legal-marturie-din-interiorul-sistemului.htm
 • +20 (24 voturi)    
  serios? (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 22:42)

  dan.c [utilizator]

  Si o faceti si pe gratis? Vai, dar va multumim! Va multumim pentru toate proiectele pe care le-ati facut pe o caciula de bani pentru statul roman si n-a mers nici unul!
  Am o idee: Ce-ar fi sa publicati ce procent din cifra de afaceri a fost din proiecte pentru clienti privati? Adica pentru de-aia carota le pasa de banii lor, nu de-aia care iau parandaratu'!
  • +8 (8 voturi)    
   Buna idee! (Duminică, 29 noiembrie 2015, 8:14)

   Ael [utilizator] i-a raspuns lui dan.c

   Cu multi ani in urma la noi la firma au venit de la politie sa verifice o reclamatie, dupa ce se semnase un contract cu o firma care pe vremea aceea era cu capital majoritar de stat.
   Au luat toate facturile la rand sa vada ce procent din vanzari reprezinta acel client si, in final, pentru ca au constatat nejustificata reclamatia, si-au cerut scuze.
   Asa ar trebui sa se intample si acum; daca statul reprezinta doar o mica parte din totalul clientilor, noi ne vom cere scuze!
   Altfel, daca ratiunea existentei acestor firme este doar relatia cu statul, e clar ca ceva este putred acolo si trebuie sa dea socoteala.
   P.S. Daca pentru firmele mici vigilenta este atat de mare, cum de orbesc toti cand se ajunge la cele mari???
  • +7 (7 voturi)    
   firmele de soft :) (Duminică, 29 noiembrie 2015, 9:27)

   CNBC [utilizator] i-a raspuns lui dan.c

   Puteti vedea clientii teamnet: http://www.teamnet.ro/grupul-teamnet/clienti/
   Cred ca este cazul ca DNA sa se aplece mai atent asupra astora si poate invata ceva din modus operandi in administratia locala. Despre SIVECO se stie, aveau contracte cu programatorii din sintesti si strehaia, pentru ca in comunitatile respective traiau laolalta vanzatorii de FER vechi si programatorii excentrici ai romaniei.
 • -11 (15 voturi)    
  Totuși... (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 23:20)

  calexe [utilizator]

  Disclaimer-ul Siveco pare a fi justificat.
  • +8 (8 voturi)    
   Intarziere (Duminică, 29 noiembrie 2015, 6:03)

   Celbland [utilizator] i-a raspuns lui calexe

   Siveco si Teamnet puteau sa nu mai semneze contractul, daca si-au dat seama ca nu mai au timpul necesar sa-l faca, doar ca scopul era jaful, nu realizarea unui sistem informatic.
 • +21 (21 voturi)    
  Zii zau cu limba scoasa (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 23:47)

  Mike [anonim]

  Au gasit vinovatul: APIA. :)

  Da' voi cand ati depus ofertele, n-ati vazut termenele limita din Termenii de Referinta? N-ati citit legislatia (aia in care aveati voi mare experienta si cunoastere, conform ofertei)? N-ati socotit?

  Puteati sa:
  1. nu depuneti oferte, pentru ca termenele erau nerealiste
  2. solicitati clarificari in etapa de depunere a ofertelor (astfel incat toti participantii sa ia act de aceleasi conditii).

  Nu. Voi ati mers la bara-bara cu APIA/MA, caci stiati ca o sa semnati si o sa o dati pe urma la intors la contract sau prin aditionale.

  Un competitor care ar fi vrut sa depuna oferta, se uita la termenul ala "nerealist" si zicea ca nu se baga. Voi - care stiati din "surse" - ca termenul "nerealist" - se poate modifica ("da-i dreq de fermieri") ulterior - v-ati bagat, ati depus oferta si - total nesurprinzator - ati castigat.
  • +1 (1 vot)    
   nu (Duminică, 29 noiembrie 2015, 9:12)

   Dedalus [anonim] i-a raspuns lui Mike

   Termenul nu se poate modifica, e impus de UE. TOATA lumea stie asta.
   • +3 (3 voturi)    
    Nu confunda (Duminică, 29 noiembrie 2015, 16:19)

    Mike [anonim] i-a raspuns lui Dedalus

    Termenele la care se depun cererile de subventie sunt in legislatia UE. Termenele la care se fac platile, nu sunt. Platile se fac atunci cand se termina de facut controalele, de aplicat reducerile (sanctiunile), de verificat si apoi autorizat platile. UE nu e interesata cand isi plateste Romania fermierii, ci ca platile sa fie corecte. Romania trebuie sa fie interesata sa si-i plateasca cat mai repede.
 • +10 (12 voturi)    
  Riscurile de imagine... (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 23:53)

  AlinL [utilizator]

  ... să vi le puteți asuma cu bucurie și talent.

  Nouă să ne dați banii înapoi! Clar? Că nu vă mai săturați!
 • +3 (5 voturi)    
  Sa vedem datele reale (Sâmbătă, 28 noiembrie 2015, 23:55)

  emil bobu [utilizator]

  De unde stiu eu ca acel contract chiar a fost semnat pe 10 noiembrie?

  Bineinteles, nu exclud incompetenta "organelor" de decizie de la APIA.
 • +13 (13 voturi)    
  de ce au acceptat? (Duminică, 29 noiembrie 2015, 0:28)

  Timbuku [utilizator]

  Daca proiectul este imposibil, de ce l-au acceptat? Pe 10 nov APIA trebuia sa dea un comunicat cum ca "din cauza managementului defectuos nu a semnat la timp contractul si nu o sa se faca platile".
 • +15 (19 voturi)    
  coincidente mufate la bani publici (Duminică, 29 noiembrie 2015, 0:35)

  ouyang [utilizator]

  bla bla apia, soft siveco, nu merge, scump, etc. bla bla siveco portal antiplagiat 3 milioane euro, nu stie nimeni de el, etc.
 • +17 (19 voturi)    
  vai, ce buni samariteni sunt la S & T :))) (Duminică, 29 noiembrie 2015, 0:44)

  mircearh [utilizator]

  In nici un caz nu au facut softul inutilizabil pentru niste camioane de bani , ci pentru saracii fermieri .

  uite un porc zburand pe langa fereastra mea de la et 6 ....
 • +3 (3 voturi)    
  SIVECO (Duminică, 29 noiembrie 2015, 4:49)

  CititorulComentator [utilizator]

  Marca de sugativa! Leeches!
 • +5 (5 voturi)    
  Cate firme auparticipat la licitatie (Duminică, 29 noiembrie 2015, 7:44)

  vasile [anonim]

  Cate firme auparticipat la licitatie? si cum se face ca exista aproape totdeauna acelasi castigator
  Si inca o curiozitate: in cate scoli se foloseste programul AEL produs de aceiasi firma?!!!
 • +6 (6 voturi)    
  ! (Duminică, 29 noiembrie 2015, 7:57)

  Kpriciu [utilizator]

  Țara furtului total, în care prosperă doar ei, șmecherii Sistemului, în timp ce restul populației saraceste. Nimeni din instituțiile statului nu răspunde, nu este tras la raspundere. Nu are cum, pentru ca cine este Sistemul? Statul Mafiot însuși. Restul e cancan pentru fraieri!
 • +2 (2 voturi)    
  Luati ABACUL poate terminati mai repede ! (Duminică, 29 noiembrie 2015, 8:48)

  andreesanu [anonim]

  Ce program ati implementat mai neavenitilor ???
  Ati ramas pe Fortran ???
 • +5 (5 voturi)    
  previzibil (Duminică, 29 noiembrie 2015, 9:55)

  conservatorul [utilizator]

  SIVECO loveste din nou si nu pateste nimic. Chiar suspect.
 • +3 (3 voturi)    
  si cat va costa.... "asumarea" asta ?! (Duminică, 29 noiembrie 2015, 10:40)

  deval [utilizator]

  Vorbim de boii de la bicicleta sau de suferintele oamenilor ?!
  Daca ati semnat in 10 noiembrie ca modulul va fi gata in 30 noiembrie, cat va costa pe voi asta,ca daca vorbim de imaginea voastra, stim ca nu face doua parale !!
 • +6 (6 voturi)    
  se ascund in spatele hartiilor (Duminică, 29 noiembrie 2015, 10:43)

  observator [anonim]

  multi vad , putini pricep. Se bazeaza pe lipsa de informatii a cetatenilor.
  SIVECO + TEAM NET lucreaza in APIA din 2006 la sistemul informatic .
  Toate modificarile din contractul actualpentru implementarea noului PAC se cunosc din 2014. Se acopera de hartii si dau vina pe APIA . Nu pe ei ca au tras de timp ca sa poata cere mai multi bani si pe incompetenta lor . La semnarae documentelor din noiembrie 2015 trebuiau ca ei sa aiba finalizate dezvoltarile si testele , daca erau de buna credinta, astfel incat sa se poata da drumul la plati . S-a semnat tarziu din cauza alocarii bugetare nu din cauza unor prevederi tehnice care ar fii fost chipurile necunoscute .
  Nu au cum sa faca treaba buna , deoarece nu au mai investit in oameni , ca sa aiba profit cat mai mare . Lucreaza cu multi oanemi fara experienta , mai ales din punct de vedere a cerintelor de business specifice APIA . Habar nu au de ce au de facut .
  Nu poti sa te ascunzi in spatele unor hrtii si semnaturi. Au mai incercat si altii - vezi Piedone si se stie unde au ajuns. Tot angajatii APIA pe post de " acarul Paun"? Adevarul poate fii scos la iveala in perioada urmatoare . Ce parere aveti?
 • +4 (4 voturi)    
  contracte de zeci ce milioane de Euro.. (Duminică, 29 noiembrie 2015, 11:06)

  lili [anonim]

  Firmele "inteleg" si "isi asuma" (!!!!!), parca vorbesc politicienii nostri!
  Cum sa nu "inteleaga" si sa nu-si "asume" cand vorbim de contracte de milioane de Euro!!
  Incompetenta de la APIA(una dintre cele mai clientelare institutii publice, cu salarii uriase evident!!) colcaie, ca-n orice institutie publica!
  Sa semnezi contractul cu furnizorul in 10 si 17 Noiembrie 2015 pe un Program informatic ce trebuia sa asigure plati pe perioada 16 octombrie - 30 Noimebrie, adica PANA la sfarsitul lunii in care ai semnat contractul, e cel putin lipsa de responsabilitate la APIA!
  Iar firmele IT bineinteles ca au acceptat, cum era sa renunte la milioanele de Euro, desi au stiut bine, cum deja recunosc, ca semnarea cu intarziere a contractului va crea probleme, dar "si-au asumat" !!
  Demisii, ceva/!
 • +3 (3 voturi)    
  mda (Duminică, 29 noiembrie 2015, 11:48)

  unu' [anonim]

  Mda, firmele abonate la contracte mari cu statul dar care au un procentaj foarte mare de angajati care sunt studenti, cu experienta minima si de la care nu ai mari pretentii. Dar pe ei nu ii intereseaza, pentru ca statul accepta produsele de toata jena pe care aceste firme le produc.
 • +4 (4 voturi)    
  De ce sunt tolerati? (Duminică, 29 noiembrie 2015, 12:20)

  Stefan [anonim]

  Explicatiile "consortiului" sunt halucinante si jignesc comunitatea de IT prezenta si viitoare. Cum adica ne-am asumat riscul? Corect ar fi fost "ne plac mai mult banii decat munca". Cu asa "patrioti" ne vom trezi maine, poimaine ca fermierii romani se vor inregistra iar "softul" va trimite banii europeni in conturile lor din Rusia!!! Apropos: cand cei in drept vor face public faptul ca SIV are de fapt proprietari rusi? Si atentie, nu este o gluma. Dati un singur exemplu in care o aplicatie facuta de SIV a functionat? Comparati asta cu sutele de milioane de euro pe care le-au incasat. Cei care au lucrat sau lucreaza la SIV stiu exact raportul dintre investitia in calitate si venituri patronilor.
 • +5 (5 voturi)    
  28.000.000 E / 3 ani contract de suport software (Duminică, 29 noiembrie 2015, 12:41)

  adi [anonim]

  Contractul de suport incheiat pe o perioada de 3 ani, prevede servicii de dezvoltare si suport software in valoare de:

  / 3 ani - 28.000.000 E adica:
  / 1 an - 9.333.333 E adica:
  / luna - 777.777 E adica:
  / zi - 37.037 E adica:

  92 oameni care lucreaza zilnic pt APIA la un pret de 400E / zi.

  Vorbim de servicii de suport pentru RFC-uri si BUG-uri :)
  Modulul discutat s-a dezvlotat in baza unui contract separat de 1.500.000 E.

  De banii astia faceam un sistem de operare, nu o aplicatie WEB (mai complicata ...)

  28.000.000 E, in conditiile in care APIA o fi platit vreo 80.000.000 E pt dezvoltarea aplicatiei pt care acum cere suport.
  • +4 (4 voturi)    
   Si inca o "bomba" (Duminică, 29 noiembrie 2015, 16:30)

   Razvan [anonim] i-a raspuns lui adi

   Legat de cifrele de mai sus, o chestie pe care o stie putina lume: interfata web la LPIS (sistemul de identificare a parcelelor agricole) din cadrul IACS trebuia facuta de SIVECO, cf. termenilor de referinta originali. Intrucat nu binevoisera, in 2007, 2 (doi!!!) programatori nemti chemati intr-un proiect Phare , folosind tehnologie open source, au facut IPA Online, un sistem care merge foarte bine (pe cat de bine il lasa hardware-ul si infrastructura de comunicatii). Stiti cat le-a luat? 10 zile lucratoare (350 eur/expert/zi x 2 x 10 zile = 7.000 de euro).
   Si IPA Online se foloseste si acum, ba chiar a fost extins.
   El poate fi vizualizat la http://lpis.apia.org.ro/

   Comparati rezultatul asta cu ce a livrat Sievco in 10 (zece!) ani.
 • +1 (1 vot)    
  Si e vorba de AVANS! Ha! Bravo APIA! (Duminică, 29 noiembrie 2015, 14:08)

  Alin [anonim]

  Cred, cu tarie, ca principiile intregului sistemul APIA trebuie revizuite!
  Ce fel de asistenta e acceea in care pt anul agicol 2015 nu primesti avans decat in decembrie 2015?! Si asta doar cu mare noroc...
  Avansul trebuie platit cel tarziu in februarie-martie sau chiar in iarna anului anterior. Altfel vorbim de agricultura de ...birou si de asisenta pentru cei care nu au nevoie cu adevarat de ea.
 • +3 (3 voturi)    
  Cei de la APIA... (Duminică, 29 noiembrie 2015, 14:18)

  Anonimii [anonim]

  care s-au ocupat de contract sa fie demisi iar firmele private sa fie penalizate financiar. Ni se cam rupe de imaginea lor pe bani publici. Trebuie atinsi la buzunar toti cei care gresesc. Altfel Romania si romanii vor fi tot timpul in pierdere.
 • +4 (4 voturi)    
  isi bat joc de noi ( APIA,SIVECO,TEAM NET,GAUSS) (Duminică, 29 noiembrie 2015, 15:36)

  fermier [anonim]

  Aroganta celor de la SIVECOsi Team NET este fara masura .Prejudiciu de imagine? Cu ce ne inzalzeste? Nu i-a obligat nimeni sa intre in contract . Si-au asumat sa faca treaba nu sa incurce sute de mii de oameni .
  Sunt niste incompetenti .Cand va verifica DNA ce se intampla de atatia ani la APIA in contractele cu SIVECO ,Team NET ,GAUSS?
  SIVECO si Team NET cred ca APIA este un client captiv ca isi pot permite sa incaseze bani si sa nu faca mare lucru. Cati bani au incasat din 2006 pana acum de la APIA? cel putin 25.000.000 EURO pana in 2014 si inca 5.000.000 EURO din contractul actual ,care are alocati 28.000.000 EURO . Bataie de joc . Ar trebui anchetati pentru subminarea economiei nationale . Atat firmele cat si fosta conducere a Min. Agr si APIA ( de la APIA cativa sunt inca in conducerea agentiei chiar daca sunt anchetati de DNA ) . De ce au lasat sa se ajunga in situatia de acum ? Nu au nici o responsabilitate? Sau Doamna Socol i-a "imbrobodit" atat de bine?
 • +2 (2 voturi)    
  Studiu de impact (Duminică, 29 noiembrie 2015, 15:48)

  george [anonim]

  Ca o firma serioasa si responsabila ce se afla, aceasta firma trebuie a plati daunele rezultate . Nu incape alta discutie. Prin nepunerea in circuitul productiv agricol a sumelor de bani estimate de agricultori rezulta un prejudiciu direct , cuantificabil. Cum este obiceiul institutiilor Romaniei insa , cineva va pune cu mare maiestrie batista pe tambal. Gurile rele ar putea face asertiuni rauvoitoare cu privire la contractul dintre Apia si Siveco, de implicarea unor fosti (si inca) baieti destepti. Pe care nimeni nu-i stirpeste fiindca ei cumpara tot ce misca. Nu-i adevarat ! Ce lume rea !


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by