Guvernul a luat masuri pentru rambursarea cheltuielillor pentru unele proiecte europene care au fost temporar suspendate la plata

de CP     HotNews.ro
Marţi, 28 iunie 2016, 19:41 Economie | EuROfonduri


Guvernul a completat marti cadrul legal astfel incat sa poata fi rambursate/platite cheltuielile aferente contractelor de finantare incheiate din fondurile europene aferente exercitiului financiar 2007-2013, pentru care a fost infirmata suspiciunea de frauda dupa investigatii ale DLAF, OLAF, ANI, DNA sau structurilor de control din cadrul autoritatilor de gestionare a fondurilor sau pentru care erau in derulare procese penale/civile in instanta. Masurile au fost luate de Guvern printr-o ordonanta de urgenta adoptata marti, se arata intr-un comunicat.

Masurile au scopul sa contribuie la reducerea riscului de dezangajare de fonduri. Decizia vine in contextul in care, in cadrul procesului de inchidere a programelor operationale finantate prin Fondul European de dezvoltare Regionala, Fondul Social European, Fondul de Coeziune si Fondul European pentru Pescuit in perioada 2007-2013 o problema principala o reprezinta proiectele suspendate la plata ca urmare a unor proceduri judiciare sau administrative cu efect suspensiv.

Avand in vedere ca, de regula, astfel de proceduri (investigatii si procese in instanta) dureaza foarte mult, uneori fiind necesara efectuarea de expertize tehnice, sumele afectate de suspendarea temporara de la solicitarea la rambursare de catre Comisie sunt insemnate. Sunt cheltuieli (chiar din perioada 2010-2011) care au fost platite beneficiarilor de la bugetul de stat si nu au putut fi solicitate la rambursare intrucat nu s-au finalizat investigatiile organelor abilitate sau nu au fost solutionate definitiv cazurile aflate pe rolul instantelor judecatoresti.

Ordonanta de urgenta adoptata marti completeaza OUG 64/2009 privind gestiunea financiara a instrumentelor structurale si utilizarea acestora pentru obiectivul convergenta.


Citeste mai multe despre   


Material sustinut de KRUK Romania

Datoria - un cuvânt la fel de urât precum lunea din săptămâna lucrătoare

Definiția cuvântului datorie, conform DEX-ului, este una simplă: sumă de bani sau orice alt bun datorat cuiva. Dar dincolo de o definiție seacă, datoria este un cuvânt care transmite de cele mai multe ori o stare negativă. “Am o datorie” - știi că trebuie să dai ceva înapoi, o obligație care trebuie să fie îndeplinită. Fie că ai o datorie la un prieten, la o bancă sau la furnizorul de utilități, datoria apare ca urmare a unei nevoi într-un anumit moment, iar veniturile nu îți permit să acoperi acea nevoie. Soluția cea mai la îndemână pare a fi împrumutul. Dar este oare chiar cea mai bună soluție?

812 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version