Romania a primit joi 46,5 milioane de euro de la Comisia Europeana prin "Facilitatea de Tranzitie 2007", ultimul instrument de finantare "pre-aderare" acordat tarii noastre, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei si Finantelor. Prin acest program, Romania incheie etapa de tranzitie.

"Proiectele propuse de partea romana sunt grupate pe mai multe obiective, respectiv justitie si afaceri interne, agricultura, politici sociale si de angajare, protectia mediului, finante si vama, energie si securitate nucleara si capacitate administrativa", se mai arata in comunicat.

Administratia a primit ce a mai mare suma, 12,44 milioane de euro, urmata de finante si vama si justitie si afaceri interne, in valoare de 10,09 milioane de euro, respectiv 8,75 milioane de euro. Agricultura a primit 4,87 milioane de euro, politicile sociale si de angajare 4,75 milioane de euro, energia si securitatea nucleara 3,07 milioane de euro, iar protectia mediului 2,52 milioane de euro.

Acest program va acompania consolidarea capacitatii institutionale si administrative romane in paralel cu implementarea Fondurilor Structurale.