Directorul executiv adjunct al APIA Olt, Doru Neacsu, a declarat joi seara, dupa vizita ministrului Agriculturii la sediul APIA de la Slatina, ca este convins ca angajatii institutiei vor continua protestele daca nu va fi aliniata grila de salarizare din centrele judetene si locale la cea din aparatul central, potrivit Agerpres.

Neascu a subliniat ca nu a fost afectata campania de acordare a subventiilor catre fermieri si a mentionat ca se numara printre protestatari.

"Domnul ministru a venit azi dupa-amiaza aici, s-a prezentat, a vrut sa se asigure ca functionarii APIA, chiar daca astazi au avut un protest spontan, asa cum a fost in toata tara (...), nu au boicotat in niciun fel activitatea de primire a cererilor, s-a convins ca nu noi suntem vinovati, ci in alta parte sunt problemele, iar problema cea mai importanta este aceea a salarizarii. Atat timp cat salarizarea nu va fi aliniata la grila de salarizare a aparatului central, protestele sunt convins ca vor continua (...), asa cum i-am spus si domnului ministru, si eu sunt unul dintre cei care protesteaza in acest mod. Nu pentru altceva, ci pentru simplul fapt ca nu este normal si nu este nici constitutional sa existe o discrepanta intre salariile colegilor nostri din centrele judetene si locale in comparatie cu salariile colegilor nostri din aparatul central. Munca este aceeasi, noi suntem un tot unitar", a declarat Doru Neacsu.

El a adaugat ca ministrul Agriculturii, Petre Daea, a incercat sa calmeze spiritele si le-a transmis angajatilor APIA sa aiba rabdare pana in ianuarie.