Corina Cretu confirma ca la Bruxelles se discuta despre alocarea fondurilor europene in functie de respectarea principiilor statului de drept
"Ceea ce se discuta la ora actuala si nu este legat neaparat, de Romania, este introducerea unei conditionalitati legate de acordarea de fonduri europene si statul de drept. Dar asta dupa 2020. La ora actuala, eu nu am nicio prevedere legala prin care sa nu acord fonduri europene. De pilda, intr-un ziar german, am fost criticata pentru ca am aprobat un proiect pentru extinderea metroului din Varsovia, avand in vedere derapajele care exista in acea tara. Polonia, daca ar merge la Curtea Europeana de Justitie, ar castiga", a afirmat Corina Cretu.
Saptamana trecuta, intr-o declaratie comuna, presedintele si prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker si Frans Timmermans, au facut un apel la Parlamentul Romaniei "sa regandeasca actiunile propuse in ceea ce priveste modificarea legilor Justitiei si a Codurilor penale": "Comisia avertizeaza din nou cu privire la pericolul regresarii si va analiza in detaliu modificarile finale aduse legii Justitiei, Codurilor Penale si legilor privind conflictul de interese si coruptia pentru a stabili impactul acestora asupra eforturilor de garantare a independentei sistemului judiciar si de combatere a coruptiei", au aratat Junker si Timmermans, intr-o declaratie comuna.
Presedintii Senatului si Camerei Deputatilor, Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea, le-au raspuns liderilor europeni ca isi exprima ingrijorarea "cu privire la modul incorect in care a fost informata Comisia Europeana in ceea ce priveste transparenta dezbaterilor pe tema Justitiei din Romania."
Pe de alta parte, comisarul european Corina Cretu spune ca in luna martie, Comisia Europeana va decide daca va presuspenda fondurile europene acordate Romaniei cel putin in ceea ce priveste managementul deseurilor.
Anul trecut, Romania a obtinut o noua amanare pentru aplicarea taxei pentru depunerea a gunoiului la gropi. Taxa ii obliga pe operatorii de salubritate sa prelucreze macar o parte din gunoiul care acum, este depozitat aproape integral.

În spatele cifrelor (și al scandalurilor politice). Mărturii despre suferință și deznădejde în pandemie: „I-am dat prima palmă copilului”
S&P modifică perspectiva la stabilă, de la negativă/ De ce ar trebui să ne intereseze ratingul
Ludovic Orban: Orice ministru care își atacă premierul trebuie să își scrie mai întâi demisia
Turcan: Cei care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi suplimente
Vaccinarea nu este suficientă. Economist român care locuiește la Londra, despre “lecția britanică”
dar in 2020 va conta ceea ce Romania face in 2018, nu va uita nimeni avbuzurile PSD asa cum spera Corina & Dragnea.
in 2020 UE va spune: Romania a modificat legile justitiei intr-un mod abuziv si ca urmarea a acestui fapt se taie fondurile UE pana cand aceste legi nu se modifica din nou pt a reveni la normalitate
Le spune sa mearga inainte fara sa tina cont de urechelile incasate de coalitia majoritara din partea reprezentantilor forurilor europene sau aliatilor nostri? Sau ca ar fi momentul sa isi schimbe atitudinea si sa nu coteasca in ajutorul coruptilor cum incearca de 1 an incoace, ci sa lase Romania pe drumul pe care s-a inscris cand a aderat la UE, luptand cu toate armele impotriva coruptilor si a hotiei.
cui si se sa spuna creata,cand ea a muncit din greu sa ajunga acolo...
eu insa am alte probleme care ma macina:
cine dracu sunt Junker si Timmermans si cum au ajuns sa conduca un continent???
cine-i vota pe susnumitii?ce parghii si ce presiuni mai pot aplica sau inventa,la nevoie,pt a aduce la supunere,tarile care nu vor sa marsaluiasca spre propria pieire,sub conducerea ue?
Chiar daca madam Plumb delira cu alea 30 de miliarde de euro cheltuite pana in 2020, a fost doar o minciuna obisnuita, marca PSD.
RO poate ramane asa cum este,la coada lumii civilizate din UE.