Ministrul agriculturii, Dacian Ciolos, a discutat la Bruxelles cu oficiali ai Comisiei Europene probleme legate de dezvoltarea rurala, sistemul de ecarisaj si eradicarea pestei porcine. Acesta a declarat pentru HotNews.ro ca partea romana a prezentat progresele realizate in domeniile sensibile amintite si a obtinut o confirmare in privinta aprobarii Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Potrivit ministrului agriculturii, aprobarea PNDR va fi anuntata oficial de catre Comisia Europeana in luna mai, insa Comitetul STAR (Committee on Agricultural Structures and Rural Development - n.r.) il va aproba, cel mai probabil, in data de 20 februari. Astfel, Ministerul va putea sa lanseze licitatiile de proiecte in luna martie.

Referitor la sectorul ecarisajului, oficialii europeni au fost asigurati ca firma concesionara unitatilor de neutralizare a deseurilor (Consortiul Protan-Atev, n.r.) isi va finaliza programul de investitii asumat prin contract.

In problema pestei porcine, ministrul Dacian Ciolos a spus ca prezentat la Bruxelles programul de eradicare si ca autoritatile nationale se pregatesc pentru achizitionarea unor vaccinuri performante.