MCTI: Proiectul este respins automat daca lipsesc mai mult de 3 documente din dosar
Daca lipsesc mai mult de trei documente care trebuie atasate la cererea de finantare sau chiar cererea de finantare lipsesc din dosar, proiectul va fi automat respins, se arata intr-un document informativ al MCTI.
"In cazul respingerii CF", transmite MCTI, "se recomanda solicitantului luarea in considerare a motivelor de respingere, corectarea/completarea cererii si redepunerea acesteia, daca termenul de depunere specificat in apelul de proiecte nu este depasit. Procesul de evaluare se reia integral". Mai multe informatii din documentul atasat.
In acelasi document, se explica detaliat cand trebuie lansata procedura de achizitii publice. In functie de anumite criterii, intreprinderile mici si mijlocii trebuie sa demareze, in cadrul proiectelor cu finantare europeana, o procedura de achizitii publice. Atribuire directa, selectie de oferte sau licitatie? Informatiile de baza pot fi gasite in documentul atasat.
Alte elemente de detaliu privind realizarea proiectelor incluse in materialul informativ al MCTI se refera la bugetul unui proiect si la rambursarea cheltuielilor. Astfel, numarul total de cereri de rambursare este de maxim 3 (pentru proiectele de maxim 12 luni) si de maxim 5 (pentru proiectele de maxim 24 luni). De asemenea, valoarea cheltuielilor eligibile solicitate spre rambursare in ultima cerere de rambursare trebuie sa fie de minim 15% din valoarea finantarii rambursabile.
Precizarile sunt bazate pe variantele intermediare ale Ghidurilor Solicitantului publicate pe website-ul institutiei de resort (Organism Intermediar, n.r.) pentru trei componente ale Axei Prioritare care vizeaza proiectele de IT&C.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat
Tot felul de conditii puse de oameni cu mintea impleticita.
PRima mea intrebare ar fi: aia de nasdcocira asa dosare au condus in viata lor vreo afacere?
Cred ca ar trebui lasate patronatele sa elaboreze ghidul, sau macar sa aiba posibilitatea de a comenta la modul serios.
In plus, mai oameni buni, mai ganditi-va la ce spuneti. Daca un proiecte este repsins din procdura administrativa, sigur ca el poate fi redepus. Dar asta NU inseamna ca a fost evaluat!! Ci, dimpotriva, ca NU a fost evaluat, asa ca nu vad de unde ar trebui sa ia vietul aplicant in seama ce "recomandari" i s-au facut.
Ce m face sa zambesc este aptul ca probabil dupa o etapa de inceput in care vor fi ceva cereri, luea se va lamuri cu cerirle astea de pomeni si va continua sa se ocupe de afaceri si nu de cutia milei....
Aia e publictate si trebuie semnalizata ca atare!!!!!
Daca raspund consultantii unor intrebari, atunci firmele unde lucreaza NU trebuie sa apara.
Ca sa nu mai zic de aberatiile prezentarilor:
CAND a scris domnul de la Timisoara 41 (patruzeci si unu!!!!) de proiecte, cand elaborarea, fie si sumara, a unui SF ,dureaza minim 4 luni, iar programul IMPACT are numai 2 ani!!!!!??????
Domnul in cauza scrie si noaptea in somn, bag seama!!!!
ALOOOO! Ministerul! Ati verificat daca nu cumva documentatiile alea sunt facute de altcineva (subcontractare) desi nu e voie?
Sunt convins ca nu ati verificat si nu veti verifica.
Dar de abia astept sa vina noiembrie, probabil ca viitorul Guvern va verifica...
Pentru Hotnews: daca nu renuntati la practica publicitatii mascate, va asigur ca va avea un cuvand de spus si CNA-ul.