Consultantii pe fonduri europene raspund cititorilor

de Ioana Morovan     HotNews.ro, EurActiv.ro
Miercuri, 6 februarie 2008, 15:57 Economie | EuROfonduri


Consultantii parteneri ai rubricii vor oferi celor interesati informatii punctuale despre accesarea fondurilor europene. Raspunsurile vor clarifica o serie de nelamuriri legate de programele (si componentele acestora) care sunt disponibile, incadrarea unui proiect intr-un anumit domeniu de interventie precum si alte detalii care ar putea fi de interes pentru mai multi potentiali solicitanti.

Intrebarile pot fi trimise la adresa eurofonduri@euractiv.ro sau postate la rubrica de comentarii de la finalul articolelor.

Consultanti parteneri:

Ciprian Nicolae
Foto: Hotnews
CIPRIAN NICOLAE
CONSTRAIN S.R.L, Bucuresti
Ofera cursuri si asistenta pentru redactarea si implementarea de proiecte

Cursuri: "Fonduri Structurale si de Coeziune 2007-2013: Metodologia de pregatire a dosarului pentru finantare"; "Fonduri Structurale si de Coeziune 2007-2013:
Procedurile de achizitii publice"

Consultanta: analiza nevoilor organizatiei, identificarea proiectelor posibile si a surselor de finantare pentru aceste proiecte; completarea cererii de finantare si a anexelor acesteia; pregatirea studiilor si a celorlalte documente suport cerute de finantator; evaluarea sanselor de finantare; pregatirea procedurilor de achizitii publice; pregatirea documentelor financiare si de raportare in cadrul proiectelor.

MARIAN STOIAN

Initial Advisory, Bucuresti

Partenerii firmei au experienta pe piata financiara din Romania: piata de capital, piata monetara si cea a instrumentelor financiare derivate.

Marian Stoian este Managing Partner si a lucrat la SVM Monyinvest, SVM Intermob (actual BCR Securities), Ulterior a participat la infiintarea si a condus firmele financiare Hobbit: Hobbit Valori Mobiliare si Hobbit Financial.

Firma a oferit clientilor sai asistenta pentru obtinerea finantarii din mai multe surse, iar dosarul de finantare si planul de afaceri inclus este adaptat psihologiei finantatorului:
 • Fonduri Structurale si de Coeziune ale Uniunii Europene
 • BERD, BEI
 • Finantari Bancare (inclusiv aferente liniilor de finantare institutionale deja enumerate)
 • Finantari Private (de la "Angel investors" la fonduri cu Capital de Risc sau investitori strategici)


ANA VASILACHE

Brainstorming Consulting, Bucuresti
Ana Vasilache
Foto: HotnewsOfera: consultanta pentru elaborarea cererilor de finantare:
 • informare privind oportunitatile de finantare active
 • informare privind oportunitatile de finantare care urmeaza sa fie lansate
 • identificare surselor de finantare pentru ideile propuse de potentialii clienti
 • evaluarea eligibilitatii propunerilor propuse de dumneavoastra
 • intocmirea dosarului si completarea cererii de finantare
 • depunerea cererii de finantare.

Consultanta pentru managementul proiectului care a obtinut finantare:
 • asistenta in implementarea proiectului: management financiar, redactare rapoarte de progres narative si financiare, pregatirea documentatiei pentru achizitiile publice, monitorizarea indicatorilor.
 • intermedierea relatiilor cu autoritatea contractanta
 • organizare unor evenimente (seminarii, sesiuni de instruire, workshop-uri, conferinte, intalniri tematice)
 • dezvoltarea resurselor umane care implementeaza proiectul.MARIAN GHIONU

Agentia PONTIC S.R.L., Braila

Ofera servicii de evaluare a potentialului firmei in solicitarea de fonduri, redactarea de proiecte, asistenta in implementarea proiectelor, asistenta in cadrul proiectelor in curs de finantare (raportari intermediare si cereri de plata finale).

Intre proiectele din portofoliu se numara:
 •  „ Antreprenori IMM-uri”, aplicant principal: Universitatea „Dunarea de Jos” Galati, linia de finatare: Phare - Coeziune Economica si Sociala, Schema de Finantare Nerambursabila Dezvoltarea Resurselor Umane RO-2002/000-586.05.02.02,
 •  „ Agent Vamal – cursuri de pregatire profesionala”, aplicant principal: Universitatea „Dunarea de Jos” Galati, linia de finatare: Phare - Coeziune Economica si Sociala, Schema de Finantare Nerambursabila Dezvoltarea Resurselor Umane RO-2002/000-586.05.02.02
 • „Achizitor de produse agro-alimentare – cursuri de formare profesionala”, aplicant principal: GRUPUL SCOLAR „GH.K. CONSTANTINESCU” BRAILA, linia de finatare: Phare - Coeziune Economica si Sociala, Schema de Finantare Nerambursabila Dezvoltarea Resurselor Umane RO-2002/000-586.05.02.02


Lucian Branea
Foto: Hotnews
LUCIAN BRANEA

Consultant independent - design si management de proiect, evaluare,
formare, elaborare materiale utilizabile in educatie si formare.
Fost evaluator in programe Phare (din 1997) si Socrates/LLP (din 2001).
Experienta de design si management de proiect cu finantare din fonduri
europene: Phare (din 1995), Socrates/LLP (din 2000); alte fonduri:
USAID (din 1995), FSD (din 1997).
Evaluator extern in proiecte Socrates/LLP - din 2002.


CHRISTIAN FOTACHE


Consultant pe fonduri europene incepand cu anul 2001. In prezent, consultant la firma S.C. RAFF CONSULT SRL, Craiova

A participat la elaborarea si implementarea de proiecte in domenii diverse: infrastructura, investitii private, mica industrie, constructii, turism, agrement, agricultura, resurse umane si servicii sociale.
MARIAN MOCAN

Expert Consulting S.R.L, Timisoara

Principal obiect de activitate: consultanta si instruirea in afaceri. Scrierea proiectelor de finantare are cea mai mare pondere. Experienta in programele Phare, ca beneficiari de finantare si consultanti in scrierea de proiecte pentru clienti.

In cadrul programului SAPARD, compania a redactat pentru finantare 15 proiecte. Pe langa scrierea proiectelor compania se ocupa si cu managementul de proiect.

Acord de parteneriat la nivel national BCR pentru colaborarea in domeniul fondurilor structurale. Expert Consulting este agreata de Autoritatea Nationala de Cercetare Stiintifica pentru scrierea proiectelor in cadrul programului IMPACT. Pana in prezent, a redactat 31 proiecte pe programul IMPACT.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


5611 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Fonduri (Luni, 17 martie 2008, 18:22)

  Ioana [anonim]

  Buna, ma numesc Ioana, sunt jurist in Cluj-Napoca, si detin un teren aproape de Cluj, aprox 15 km de Cluj, extravilan.Nu am inca o ideea referitor la cum as putea folosi terenul ptr a-mi aduce profit, dar as vrea mai multe informatii referitor la fondurile nerambursabile si cum as putea eu sa le folosesc.Multumesc.
 • 0 (0 voturi)    
  fonduri (Joi, 20 martie 2008, 11:53)

  Vandana [anonim]

  Buna,sunt Vandana din Braila si as vrea sa stiu cum pot lua legatura cu domnul Marian Ghionu de la agentia Pontic srl. din BrailaM-ar interesa sa stiu cum poate beneficia o firma mica de aceste fonduri si in ce domenii ar putea fi folosite.Multumesc.
 • 0 (0 voturi)    
  Consultantii la control (Sâmbătă, 22 martie 2008, 11:45)

  Tudor Dobrescu [anonim]

  Buna ziua,

  M-am uitat pe site-urile acestor consultanti pe care ii promovati si sunt cam low profile..credeti ca ei sunt mai de doamne ajuta in conditiile in care nu a mai auzit nimeni de ei?
  Exemplu: CIPRIAN NICOLAE
  CONSTRAIN S.R.L, Bucuresti
  Ofera cursuri si asistenta pentru redactarea si implementarea de proiecte - DAR OMUL ARE FIRMA FACUTA IN SFANTUL GHEORGHE SI ARE PUNCT DE LUCRU IN BRASOV.
  Unde mai pui ca are bucati din site copiate din alte site-uri - poti da view source sa vezi :D

  Eu m-as mai gandi si i-as mai analiza putin pana sa ma apuc sa le solicit consultanta.

  Ca sa inchei cu acesti consultanti eu va dau un singur sfat: Faceti-va proiectele cu o firma care va ofera tot ce va trebuie ca sa luati si ultimul cent din finantare si nu sariti pe unul numa ca este imbracat la costum!

  Multumesc.
  • 0 (0 voturi)    
   Re: Consultantii la control (Duminică, 26 octombrie 2008, 16:59)

   pegassus [utilizator] i-a raspuns lui Tudor Dobrescu

   Domnule Dobrescu,

   Nu sint deloc un fan al lui Ciprian Nicolae - dar nu vad nimic rau in faptul ca omul e in Bucuresti si firma are sediul in Sf.Gheorghe. Covasna e o zona defavorizata si o zona care poate atrage puhoaie de finantari.
   Pe de alta parte, era cit pe-aci sa ma aflu si eu in aceeasi situatie. Ma aflu in capitala din 1985, dar nici pina in ziua de azi nu mi-am facut buletin de Bucuresti, pur si simplu ca sa nu stau, aici, la cozi imposibile, pentru hirtii a caror obtinere imi rapeste doar citeva minute in resedinta de judet in care imi am domiciliul stabil. Si: da, din pacate a trebuit sa fac firma in Bucuresti - dar, din cauza asta, urasc pe toata lumea in cursul acelor citeva zile pe trimestru in care sint nevoit sa interactionez cu institutii fiscale publice...

   Lucian, consultant 'fara costum'
 • 0 (0 voturi)    
  Fonduri (Vineri, 28 martie 2008, 20:11)

  roberta [anonim]

  doresc o finantare prin sapard pentru constructia unei penaiuni in Salaj ,dispun de teren.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by