În România au loc în medie 16 licitații lunar în sectorul rețelelor de apă, valoarea acestora variind între 2 și 20 milioane de euro. Doar in județele Arad, Cluj și Salaj, suma proiectelor pentru infrastructură depășește 700 de milioane de euro pentru perioada 2014-2020.

EpurareFoto: Presshub.ro

„Este momentul cel mai potrivit pentru a deschide piața în proiectele de infrastructură de apă din România. Numeroase licitații au fost lansate în ultimele luni, cu o participare redusă.” Acest lucru a fost transmis marți de consilierul Biroului Economic și Comercial al Spaniei la București, Miguel Ángel Martínez Rolland, oamenilor de afaceri spanioli interesați în cadrul unei conferințe online organizată împreună cu ICEX Spania Export și Investiții și Asociația Partenerilor pentru Proiecte și Fonduri Europene (APPFE).

Media proiectelor licitate, care constau în construcții (aprovizionare și salubrizare), epurare, tratament și design, a fost de 16 oferte pe lună, pentru sume cuprinse între 2 și 20 de milioane de euro, potrivit consultanței RC Gestión.

Citeşte continuarea pe Presshub.ro