​Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, spune, într-un interviu video acordat StartupCafe.ro, că în acest moment există bani europeni disponibili pentru finanțarea schemei de ajutoare COVID-19 pentru firme, dar „stresul” este că „banii sunt ceruți și pentru alte urgențe”.

Cristian Ghinea 20201Foto: StartupCafe.ro

Decizia este dacă le prioritizăm pe alea sau nu” - a spus Ghinea.

Teoretic, Măsura 2 a avut 265 milioane de euro (prima alocare din fonduri europene, înainte de suplimentarea decisă prin OUG 199/2020 - n.r.) care au fost consumați, teoretic. Acum facem efortul să-i suplimentăm, dar nu e ca și cum ne incumbă un fel de automatism - dacă s-a depus trebuie finanțat”, a mai declarat el.

Ministrul a venit și cu o veste proastă pentru studenții care vor să obțină 40.000-100.000 euro pentru mici afaceri în programul Innotech Student, singura alocare sigură fiind cea inițială, de 20 de milioane de euro, care ajunge doar pentru 10-12 organizații care vor administra proiecte, în condițiile în care au depus cereri 280 de potențiali administratori de grant.

Programul de digitalizare a IMM aflat în derulare, spargerea Programului Operațional Regional în 8 POR-uri mai mici, în perioada 2021-2027, precum și alocările de peste 6 miliarde de euro pentru antreprenori au fost alte subiecte discutate cu Ghinea.

Citește mai departe, urmărește interviul video și comentează pe StartupCafe.ro...