Numeroase intrebari sosite pe adresa sectiunii "euROfonduri" au ca tema finantarea pensiunilor turistice.

Exemple de intrebari:

  • Am achizitionat ca persoana fizica un teren de 600 mp in Rasinari ( jud. Sibiu) in vederea construirii unei pensiuni. Care sunt pasii pe care trebuie sa ii fac pentru a putea obtine o finantare nerambursabila? (Alexandru Margineanu)
  • Ma intereseaza aplicarea pentru obtinerea unor fonduri nerambursabile cu scopul deschiderii unei pensiuni turistice in zona Valea Doftanei (langa Campina). Care ar fi pasii care trebuiesc urmati? (Cristian Trandafir)
  • Va rugam sa ne sprijini in a da un raspuns cat mai corect unor utilizatori care sunt interesati in a accesa fonduri nerambursabile pentru construirea unor pensiuni agroturistice. Ei intreaba foarte concret care sunt conditiile de aplicare, ce suprafata de teren trebuie sa aiba ca proprietate, cand va aparea ghidul solicitantului pentru masura 3.1.3 din PNDR? (Centrul EuropeDirect Valcea)

Multe din informatiile generale solicitate au fost deja publicate in cadrul rubricii, ca raspunsuri ale consultantilor colaboratori.

Toti cei interesati sunt invitati sa consulte materialele realizate pe aceasta tema. In plus, consultantul Raluca Ene a realizat o sinteza denumita "Dotarea pensiunilor din mediul rural in vederea accesarii fondurilor europene" (vezi documentul atasat!).

Cei care doresc informatii suplimentare ne pot contacta la adresa eurofonduri@euractiv.ro sau prin intermediul rubricii de comentarii din aceasta pagina.