Consultantul Christian Fotache a raspuns intrebarii legate de posibilitatea de finantare a unei tabere amplasata in mediul rural.

Intrebare: "Vreau sa deschid o mica afacere rurala si vreau sa stiu daca as putea obtine niste fonduri. am un teren la 50 de km de localitatea calimanesti - judetul Valcea si as dori sa fac o mica tabara internationala. Va rog sa-mi spuneti in ce conditii pot obtine finantare si unde trebuie sa ma interesez pentru asta."

Christian Fotache: Fonduri pentru o astfel de investitie se pot obtine prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), in cadrul masurii de sprijinire a turismului rural. Finantarea se acorda, conform PNDR, microintreprinderilor, in limita a 200.000 euro nerambursabili dar nu mai mult de 70% din valoarea totala eligibila a proiectului.

Pentru informatii suplimentare va puteti adresa Oficiului Judetean Valcea al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (fosta Agentie SAPARD, n.r.). La acest moment nu a fost realizat un ghid al solicitantului pentru aceasta masura, documentul fiind in curs de elaborare. In schimb, varianta finala a PNDR, care contine informatii si despre acest tip de proiecte, poate fi consultata aici.