Premierul Florin Cîțu neagă informația potrivit căreia Comisia Europeană a respins Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Potrivit premierului, este nevoie de o remodelare a planului pentru a intra în tiparele pe care le ia în calcul Comisia Europeană.

Florin CituFoto: Captura

"Eu nu aş spune că a refuzat ceva Comisia Europeană, pentru că nu este adevărat, nu are cum să se întâmple acest lucru, cred că este vorba de a remodela ce avem noi în planul nostru de redresare şi rezilienţă, pentru a intra exact în tiparele pe care le ia în calcul Comisia Europeană. Deci, nu văd aici nicio problemă", a spus Cîțu.

Acesta a precizat că ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a fost săptămâna trecută la Bruxelles pentru negocieri. "Noi am prezentat un plan, Comisia Europeană a venit cu comentarii, noi revenim cu aceste comentarii", a precizat premierul.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat joi, că PNRR a fost respins și acest fapt este "un dezastru pentru România". Ciolacu susține că ministrul Cristian Ghinea ar fi interzis prin ”secret de serviciu” să se vorbească despre ”acest eșec”. În replică, ministrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea spune că "este un fake news care circulă și că PNRR-ul României nu a fost trimis la Bruxelles în mod oficial".

România a primit observații de la Comisia Europeană la proiectul Planului Național de Redresare și Reziliență, negociem pe această temă, a declarat miercuri Cristian Ghinea, ministrul investițiilor și proiectelor europene, după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că a convocat pentru luni o ședință pe această temă. De asemenea, vicepremierul Dan Barna a spus că Bruxellesul ne-a transmis că nu dorește să dea bani pentru anumite componente, precum irigațiile.