Premierul Florin Cîţu crede că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) va fi unul bun, care va reprezenta interesele României. Premierul a mai spus că actuala legislație prevede că "ordonatorul negocierilor (n.r. cu Comisia Europeană) este premierul României".

Florin CituFoto: Guvernul Romaniei

"Am avut o discuţie cu miniştrii referitoare la PNRR. Este momentul să accelerăm lucrurile. Avem câteva detalii de pus la punct. Sunt sigur că vom avea un PNRR care să reprezinte interesele României de dezvoltare în perioada următoare. Sunt mai multe discuţii, dar sunt sigur că vom avea un PNRR bun, un PNRR prin care vom atrage sumele alocate României", a declarat Florin Cîțu la finalul ședinței Guvernului de miercuri.

Premierul a mai spus că toate proiectele considerate importate vor avea trei surse de finanțare: fonduri de la buegtul de stat, fonduri europene și PNRR. "Trebuie să ne uităm la PNRR ca la o bucățica din acest puzzle", a precizat Cîțu.

Reamintim că România a primit observații de la Comisia Europeană la proiectul Planului Național de Redresare și Reziliență, mai ales în ceea ce privește proiectele referitoare la irigații, la extinderea rețelelor de gaze și autostrăzi.

Planul ar urma să fie depus la Comisia Europeană pe 31 mai, cu o întârziere de o lună față de termenul recomandat.