Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Fonduri UE: Licitatie deschisa de proiecte pentru microintreprinderi

de Ioana Morovan     HotNews.ro, EurActiv.ro
Joi, 13 martie 2008, 15:12 Economie | EuROfonduri

 documente
(14 Mar 2008) DOC, 1MB
Incepand de azi si pana in data de 16 iunie microintreprinderile pot depune proiecte, la Agentiile de Dezvoltare Regionala, pentru a primi fonduri europene. Primul pas pe care trebuie sa-l faca firmele este sa verifice daca se incadreaza in categoria mentionata de regulament (vezi documentul atasat si referintele).

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a lansat licitatia de proiecte, in cadrul Programului Operational Regional, pentru firmele care se incadreaza in categoria de microintreprinderi.
Potrivit Ministerului, in cadrul acestui domeniu, vor fi eligibile proiectele care vizeaza:
  • construirea/ extinderea/ modernizarea spatiilor de productie/ prestare servicii ale microintreprinderii;
  • achizitionarea de echipamente si tehnologii noi, moderne, pentru activitatea de productie, prestare servicii, constructii a microintreprinderii;
  • achizitionarea de sisteme IT (hardware si/sau software);
"Alocarea financiara disponibila pentru acesta prima cerere de proiecte este de 39,43 milioane euro. Alocarea financiara orientativa pentru perioada 2007-2013, pentru domeniul de interventie 4.3 „Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor” este de 200,09 milioane euro (Fondul European de Dezvoltare Regionala)", transmite MDLPL.

Ghidul solicitantului si alte documente necesare pot fi descarcate de pe pagina oficiala a programului (click pe "Domeniul major de interventie 4.3.).

Pentru a verifica daca este eligibila pentru finantare, o firma trebuie sa se incadreze in categoria "micro". In documentul atasat, catre care Ghidul solicitantului face trimitere, este explicata noua definitie a microintreprinderii.

De asemenea, consultantul Laura Roca a explicat pe scurt, pentru HotNews.ro, cum se poate verifica incadrarea unei companii.Material sustinut de Julius Meinl

Trebuie sa cauti si altceva decat mici si bere pe Valea Prahovei si tv de proasta calitate - VIDEOinterviu Formatia Trei Parale, ”pe viata si pe creatie”

“Tu, fetico bălăoară și cu ochi căprii,/ Ce te ții așa măreață? Crezi că nu te știu?/ Mă-ta e spălătoreasă, tac-tu-i sacagiu, / Și tu ești chiftilăreasă-n strada Cișmigiu.” Sa fie viata numai atat, zic eu, si “Chiftilareasa” de la Trei Parale te baga-n boala. I-auzi: “Dau in stanga, dau in dreapta, buzunaru-i plin” - cantare de mandrie, oftica si prejudecata. Intai te loveste interpretarea jucausa, trufasa si monotona. Apoi versul. Numai atat sa fie, cum spun, si vrei sa vezi laboratorul de creatie al celor de la Trei Parale. Vino si tu acum intr-un apartament din mahalaua Ozanei. Florin si Beatrice Iordan, Mihai Balabas ne in-canta cantand si initiindu-ne cum se petrece viata noastra. Incepe! Ca din cimpoi, ca din caval este piesa cu care începem firul poveștilor. Vezi prima parte a VIDEOinterviului Trei Parale.

854 vizualizari
ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri