Ministrul pentru IMM, Ovidiu Silaghi, a declarat in cadrul emisiunii "Money Report", la The Money Channel, ca intentioneaza sa reduca "birocratia" cu care se confrunta solicitantii de fonduri europene. Manuela Preoteasa, coordonatorul EurActiv.ro, a replicat, in cadrul dezbaterii televizate, ca acest lucru este riscant fiindca presupune si modificarea documentelor oficiale deja aprobate.

"Am constatat ca exista in total 509 avize care pot fi solicitate intreprinzatorilor. Intentionam sa reducem 30% dintre acestea iar pentru restul sa introducem porcedura aprobarii tacite", a spus Ovidiu Silaghi, la The Money Channel.

In opinia specialistilor, o reducere a birocratiei, desi tentanta, trebuie analizata cu mare atentie. "Riscam sa fim pe langa regulile care s-au inclus deja in programe. Desigur, trebuie mai intai sa vedem cum arata normele de aplicare si cat va dura pana apar", a spus Manuela Preoteasa, coordonatorul EurActiv.ro.

Silaghi a adaugat ca se doreste inclusiv simplificarea procedurii de avizare a persoanelor fizice autorizate: "in prezent, procedura dureaza 2-3 luni. Intentia noastra este sa o reducem la 3 zile".