Organismul Intermediar pentru componenta de finantare in domeniul IT&C va publica in data de 8 aprilie varianta finala a Ghidului solicitantului pentru "sprijinirea accesului la broadband si la serviciile conexe". Incepand cu data de 21 aprilie vor putea fi depuse proiecte, a declarat pentru HotNews.ro Victor Panzaru, directorul autoritatii de resort. Valoarea maxima a finantarii nerambursabile este de 25.000 de euro.

Ministerul Comunicatiilor si Tehnoologiei Informatiei "debuteaza" in domeniul fondurilor structurale cu o componenta care finanteaza proiecte in limita a 25.000 de euro, reprezentand 80% din valoarea proiectului.

Ghidul solicitantului, in varianta de lucru, arata ca "Valoarea maxima a finantarii acordate este de 82.000 de lei iar valoarea minima a finantarii acordate: 7.000 de lei pentru microintreprinderile care au intre 1 si 3 angajati, respectiv 14.000 de lei pentru microintreprinderile care au peste trei angajati si pentru restul IMM-urilor. In cazul ONG-urilor, valoarea minima a finantarii acordate este de 7.000 de lei".

De asemenea, este publicata o lista a activitatilor eligibile:

  • Conectarea la Internet prin conexiuni broadband (activitate obligatorie pentru toate proiectele);
  • Achizitionarea de echipamente TIC si periferice;
  • Construirea retelei LAN necesara pentru implementarea proiectului;
  • Achizitionarea licentelor software necesare operarii calculatoarelor tip desktop/portabile si achizitionarea pachetului software tip office;
  • Achizitionarea unui website, achizitionarea domeniului pentru acest website – obligatoriu (in cazul in care beneficiarul nu are propriul website la data depunerii cererii de finantare);
  • Achizitionarea unui nume de domeniu nou “.ro”;
  • Achizitionarea si implementarea solutiei de semnatura electronica.

In vederea lansarii acestei linii de finantare a fost aprobata o schema de ajutor de stat "de minimis" (vezi documentul atasat) care stabileste ce fel de firme sunt eligibile pentru finantare. De asemenea, printre conditiile impuse se regasesc:

- solicitantul are profit din exploatare in ultimul exercitiu financiar;

- solicitantul nu a beneficiat de o conexiune la internet broadband in ultimele 12 luni.