Organizatii din Romania au obtinut anul trecut fonduri europene in valoare de 800.000 euro pentru proiecte declarate eligibile in cadrul eContentplus, un program UE, prin care sunt oferite fonduri pentru dezvoltarea produselor cu continut digital la nivelul intregii Europe, a anuntat joi Ministerul Comunicatiilor (MCTI).

„Conform estimarilor in cadrul Apelului din 2007, Romania a participat cu 27 de proiecte la programul eContentplus, dintre care 9 au fost declarate eligibile. Valoarea totala estimativa a finantarii este de 800.000 de Euro”, a declarat Zoltan Somodi, secretarul de stat pentru Tehnologia Informatiei.

Programul se adreseaza atat mediului privat, cat si sectorului public, cu conditia ca activitatea sau proiectele vizate sa corespunda tematicii propuse de Comisia Europeana. Proiecte in cadrul acestui program sunt asteptate si in acest an.

Bugetul total al programului in 2008 este de aproximativ 42,5 milioane euro, avand ca scop producerea, folosirea si distribuirea de continut digital european, precum si promovarea diversitatii lingvistice si culturale in cadrul retelelor globale.