Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a primit, in primele doua sesiuni de licitatii 1.855 de proiecte in valoare de totala de peste 1,4 miliarde de euro. Cele mai multe proiecte au fost depuse pentru "modernizarea exploatatiilor agricole". Informatiile sunt cuprinse in Buletinul lunar de informare al institutiei (atasat).

In martie, au fost depuse 918 proiecte, pe cele trei masuri lansate in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (detalii despre cele trei masuri, aici), conform informatiilor transmise de APDRP. Valoarea acestora a fost de 728,71 milioane euro. În sesiunea urmatoare, din aprilie, au fost depuse 937 proiecte cu o valoare totala de 728,59 milioane euro.

"Asa cum era de asteptat, pentru modernizarea exploatatiilor agricole (Masura 121) au fost depuse cele mai multe proiecte (1.430). O alta componenta care a suscitat interesul potentialilor beneficiari a fost cea pentru renovarea satelor (Masura 322), pentru care s-au depus 374 de proiecte, cu valoarea totala de 797,02 milioane de euro", se arata in Buletinul informativ al Agentiei.