Ministerul Economiei si Finantelor a transmis ca, in iunie, este programata lansarea cererilor de proiecte pentru un numar de peste 10 operatiuni din cadrul Programului Operational Sectorial pentru Cresterea Competitivitatii Economice.

Eugen Teodorovici, secretar de stat, responsabil de fondurile europene in cadrul MEF precizeaza, in comunicatul ministerului, ca dintre operatiunile ce vor fi lansate, cele mai importante se refera la investitiile companiilor mari, precum si ale firmelor din sectorul energetic.

Pentru acesta din urma, se vor lansa linii de finantare care privesc transportatorii de electricitate si gaze naturale, precum si investitorii in energii regenerabile. "Pentru incurajarea productiei de energie verde, UE aloca Romaniei, in intervalul 2007 – 2013, peste 223 de milioane de euro”, a mai spus secretarul de stat.

Comunicatul MEF a fost transmis in urma reuniunii a Comitetului de Monitorizare (CM) pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS – CCE) care a avut loc in data de 30 mai. Tot la aceasta reuniune a fost aprobat, in vederea transmiterii la Comisia Europeana, conform prevederilor regulamentelor europene, Raportul Anual de Implementare a POS - CCE pentru 2007.