Licitatie pentru firme sau persoane fizice care sa sa evalueze proiectele de "e-business"

de Ioana Morovan     HotNews.ro
Joi, 5 iunie 2008, 16:16 Economie | EuROfonduri

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) va achizitiona servicii de la firme sau persoane fizice pentru evaluarea proiectelor care solicita fonduri structurale. La inceputul saptamanii viitoare, cei interesati vor putea descarca documentele necesare participarii la licitatiei de pe site-ul Sistemului Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Victor Panzaru, director general al Organismului Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale (OIPSI) a declarat ca este vorba despre proiectele care vor fi depuse in cadrul subcomponentei 3: „Dezvoltarea e-economiei”. Aceasta, la randul sau, este impartita in doua operatiuni:

  • 1 - Suport pentru implementarea sistemelor informatice integrate si a altor aplicatii electronice pentru managementul afacerilor
  • 2 - Suport pentru dezvoltarea sistemelor de comert electronic si a altor solutii electronice pentru afaceri

"Sunt necesari 4-5 evaluatori pe fiecare operatiune. Pot participa la licitatie firme care detin acest numar de experti sau pot veni 4-5 persoane fizice, impreuna, pe baza unui contract de asociere", a spus Panzaru. "Am preferat sa externalizam evaluarea", mai spune acesta.

Cum se vor evita conflictele de interese? "In baza unei declaratii pe propria raspundere. Este sistemul folosit in toate statele membre UE", a explicat directorul OIPSI.

O linie de finantare deja lansata, alte trei in pregatire

MCTI a lansat pana in prezent o linie de finantare, pentru "acces la broadband si servicii conexe", pentru care au "trecut" deja de prima etapa (inregistrarea online) 86 de proiecte. In cea de-a doua etapa, transmiterea efectiva a dosarelor, au ajuns deocamdata numai jumatate. Dosarele se pot transmite la Minister pana la data de 20 august.

Totodata, ieri au fost publicate pentru consultare publica Ghidurile Solicitantului pentru trei din cele patru operatiuni ale Domeniului Major de Interventie 2, “Dezvoltarea si cresterea eficientei serviciilor publice electronice moderne”. Este vorba despre componentele:

  • „Sustinerea implementarii de solutii de e-guvernare si asigurarea conexiunii la Broadband, acolo unde este necesar”
  • “Sustinerea implementarii de aplicatii de e-Educatie, acolo unde este necesar”
  • “Sustinerea implementarii de solutii de e-Sanatate si asigurarea conexiunii la Broadband, acolo unde este necesar”.

Bugetul cumulat al operatiunilor este 83,6 milioane euro. Nivelul minim finantat pentru un proiect pentru toate cele trei componente este 100.000 de euro.

Documentele pot fi consultate aici. http://www.mcti.ro/index.php?id=434&L=0Material sustinut de Julius Meinl

Doar furând meserie, merge. N-ai cum - Loredana Groza, interviu în turneul ADOR

Un interviu luat în miez de noapte, în mașina care ne aducea la București, prin viscol și ceață. O întoarcere în timpul albumului Atitudine. Este momentul reinventării, momentul în care Loredana Groza a realizat că altfel nu se poate. Că totul depinde de ea. compoziția, cântarea, re-creerea. Partea a doua a reportajului de turneu Ador. Prima parte, "Lori din Onești, Ador la Ploiești", poate fi văzută AICI.

654 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică