Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) va lansa sesiuni de primire a proiectelor de investitii pentru cinci noi masuri de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), incepand cu luna septembrie, potrivit buletinului informativ publicat astazi (vezi documentul atasat). Printre licitatiile anuntate se numara si cea referitoare la turism rural.

Cititorii HotNews.ro -EurActiv.ro au aratat un interes deosebit pentru acest domeniu, marea majoritate a intrebarilor transmise redactiei fiind pe aceasta tema.

Buletinul informativ al APDRP enumera masurile care vor fi lansate in luna septembrie:

  • Masura 312 „Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de microintreprinderi”
  • Masura 313 „Incurajarea activitatilor turistice”
  • Masura 112 „Instalarea tinerilor fermieri”
  • Masura 142 „Infiintarea grupurilor de producatori”
  • Masura 141 „Sprijinirea fermelor agricole de semisubzistenta”.

"Proiectele se vor intocmi conform specificatiilor Ghidurilor Solicitantului aferente fiecarei masuri in parte. Documentele vor fi publicate pe paginile de internet www.apdrp.ro si www.madr.ro si distribuite in format tiparit prin centrele regionale si oficiile judetene APDRP", se mai arata in buletin.

Brosura infomativa mai contine un interviu cu directoarea Fondului national de garantare rurala, Veronica Toncea, precum si o poveste de succes din cadrul programului SAPARD, in judetul Suceava.