Uniunea Europeana cere inapoi peste 400 de milioane euro cheltuiti necorespunzator in agricultura
Cea mai mare suma, 145 milioane de euro, o are de returnat Italia pentru ca nu a verificat suprafetele de teren eligibile pentru subventii din partea Uniunii. Comisia a spus ca a descoperit, de asemenea, nereguli in procesarea citricelor si dovezi de frauda in acest sector.
Grecia are de returnat 127,7 milioane de euro, iar Marea Britanie - 69,4 milioane de euro. In cazul Greciei, Comisia a descoperit un control neadecvat din partea autoritatilor in ceea ce priveste suprafetele arabile si sectorul nucilor.
In Marea Britanie s-a constatat ca terenurile eligibile pentru subventii nu au fost verificate corespunzator si nu au fost facute vizite in teren la momentul potrivit.
Sume mai mici au de returnat si Franta, Germania, Olanda, Polonia, Spania si Suedia.
Ca reactie la aceasta decizie, comisarul european pentru agricultura, Mariann Fischer Boel, a declarat: "Muncim foarte mult pentru a mentine cel mai bun control privind cheltuielile agricole. Curtea de Audit a remarcat imbunatatiri semnificative in sistemul nostru de control in ultimii ani si ne straduim sa il imbunatatim si mai mult. Acestia sunt banii contribuabililor si acestia au dreptul sa stie ca acesti bani sunt cheltuiti cu intelepciune".
Subventiile agricole acordate in cadrul Politicii Agricole comune se ridica la 49 miliarde euro, in fiecare an.

Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"
Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 de hectare, dotat cu teren de hochei, tunele spre Marea Neagră și podgorii VIDEO
Ultimele ore la Casa Albă: Trump l-a grațiat pe fostul său consilier Steve Bannon, acuzat de fraudă- UPDATE
Ursula von der Leyen: După patru ani lungi, Europa are un prieten la Casa Albă
Un crematoriu din Germania lucrează 24 de ore din 24, șapte zile din șapte / Mesajul directorului pentru coronasceptici: Veniți să ne ajutați să mutăm sicriele VIDEO
Imaginea de moment a luptei pentru putere în PNL: Liberalii caută un succesor pentru Orban, dar nu vor un blitzkrieg / Un nume, totuși, este vehiculat
Uite ca exista fraude si mai ales neglijente si carente grave in managementul fondurilor europene agricole chiar si in buricul "civilizat" al UE (Franta, Germania, UK, Olanda). E amuzant ca pana si Suedia e gasita vinovata de deficiente, tara care intotdeauna e data ca exemplu suprem de urmat:))
Si asta e doar varful aisbergului, e pt. ca parazitii din Bruxelles isi dau seama ca opinia publica e majoritar dezgustata de birocratia si foarte proasta gestiune a fondurilor europene.
Un simplu control si uite ca s-au gasit de recuperat 410 milioane €, o suma enorma.
Controlul a dovedit ca cererile pt. subventii nu sunt controlate, pur si simplu au fost date subventii pe simpla raspundere a fermierului respectiv. Iar acum cand s-a facut in sfarsit un control s-a descoperit ca francezi, germani, suedezi, italieni, spanioli declarau "eligibile" terenuri pt. care nu avea dreptul sa obtina subventii.
Nu va faceti iluzii, indiferent de gradul de prosperitate al unei tari, coruptie exista, de la fermier pana la ministru. Ce difera e proportia intre corupti si cinstiti, in unele tari e mai mare in altele mai mica. Romania isi reduce treptat gradul general de coruptie insa e un proces care tine de mentalitate, deci foarte lent la scara istorica, va dura 2-3 generatii pana asa ajunga la o coruptie "rezonabila" ca in Suedia, Olanda sau Germania !
Sa fim seriosi, exista o tendinta la unii romani, complexati, sa aprecieze chiar si minimul facut in afara decat un maxim facut la noi in tara, e un masochism national cu consecinte foarte negative in planul mentalitatii colective.
Daca am fi mai realisti ar fi usor de observat ca toate defectele pe care le credem doar "romano-balcanice" exista peste tot in Europa (si nu mai zic de Africa, tarile arabe, Asia de sud sau America Latina, unde e jale la criminalite si coruptie).
Auto-critica e foarte buna, insa nu trebuie ajuns la sadism, la masochism si la insulta permanenta.
Romania are probleme de coruptie la nivelul ei de tara ce se lupta din greu pt. a se dezvolta, asa cum Suedia si Franta au probleme de coruptie la nivelul lor de tari deja foarte dezvoltate!
Eu cred ca oamenii de pe SAPARD in ciuda unei birocratii evidente si-au facut foarte bine treaba,absorbind toate fondurile (peste 1 miliard EURO) si nefiind prinsi cu mata-n sac.
Eu zic ca e de bine si ar fi bine ca presa sa mai bage si ,,pozitive", ca tot e la moda.
cine crede ca pomenile astea ajung vreodata la cine trebuie?