Prima sesiune pentru depunerea proiectelor de investitii in cadrul Programului Operational pentru Pescuit va fi deschisa in data de 11 august 2008 iar fondurile puse "la bataie" insumeaza 44 de milioane de euro.

Agentia Nationala de Acvacultura si Pescuit transmite ca, in aceasta prima licitatie de proiecte, vor fi acordate fondurile nerambursabile pentru :

  • Investitii la bordul navelor de pescuit (Masura 1.3.), mai exact, pentru modernizarea flotei de pescuit de la Marea Neagra, (de unde sunt excluse navele cu lungime totala egala sau mai mare de 12 metri). Suma totala disponibila: 3,9 milioane de euro.
  • Investitii in procesare si marketing (Masura 2.6): pentru investitii in activitati de procesare si comercializare a produselor provenite din acvacultura si pescuit, dar si pentru realizarea unor produse de calitate pentru nise de piata. Suma totala disponibila: 24 de milioane de euro
  • Investitii productive in acvacultura (Masura 2.1): pentru proiecte de investitii destinate sa diversifice productia, sa implementeze metode cu efecte pozitive asupra mediului, sa sustina activitatile de acvacultura traditionala si sa imbunatateasca conditiile de munca. Suma totala disponibila: 8,8 milioane de euro
  • Compensatii socio-economice pentru gestionarea flotei (Masura 1.5); mai exact, acordarea de prime pescarilor pentru dobandirea proprietatii asupra unei nave de pescuit. Suma totala disponibila: 3,3 milioane de euro.

Prin Programul Operational pentru Pescuit sunt alocate 307 milioane de euro – reprezentand fonduri nerambursabile acordate de Uniunea Europeana (230 milioane de euro), la care se adauga contributia Guvernului Romaniei de 77 de milioane de euro – pentru proiecte de investitii in acvacultura si pescuit.

Mai multe noutati si informatii despre Programul Operational pentru Pescuit pot fi aflate pe website-ul oficial al Agentiei.