Raportul Comisiei Europene catre Parlament si Consiliu privind protectia managementului fondurilor europene si Raportul de activitate al OLAF pe anul 2007 vor fi publicate marti, 22 iulie. “Romania nu are motive de ingrijorare”, a declarat pentru HotNews.ro Ovidiu Dobleaga, seful Departamentului de Lupta Antifrauda.

Rapoartele vizeaza modul in care statele membre au gestionat si cheltuit fondurile comunitare in 2007, precum si modul in care acestea au cooperat cu serviciul european de ancheta in domeniu – OLAF.

Atentia oficialilor europeni este indreptata prioritar spre Romania si Bulgaria. The Economist a publicat deja un draft al raportului Comisiei referitor la Bulgaria in care se mentioneaza ca platile de la doua agentii de implementare au fost suspendate.

“Romania nu are motive de ingrijorare”, a declarat pentru HotNews.ro Ovidiu Dobleaga, seful Departamentului de Lupta Antifrauda. “Avem rezultate foarte bune in controlul fondurilor comunitare, colaboram permanent cu OLAF, investigam impreuna cazuri din ce in ce mai complexe. Din aceste motive, asteptam cu optimism concluziile Rapoartelor europene”, a spus Dobleaga.