OLAF: Romania, pe locul 1 in UE la numarul de investigatii legate de fraude, deschise in 2007
Ca numar de cazuri deschise, Romania este urmata de Italia (80 de investigatii) si Germania (75 de cazuri)
Raportat la populatie, OLAF considera ca Romania se gaseste de fapt pe locul doi, dupa Bulgaria (cu 52 de noi cazuri investigate), si inaintea Greciei (cu 41 de dosare). In acelasi timp, 60% din numarul total de investigatii ale OLAF in 2007, adica 666, provin din cinci stata membre: Belgia, Bulgaria, Germania, Italia, Romania (vezi documentul atasat)
Investigatiile OLAF vizeaza mai multe domenii precum agricultura, tranzitul prin vami, piata tigaretelor, fonduri de prea-aderare, fonduri structurale.
Comisia Europeana a mai publicat astazi un raport, catre Parlament si Consiliu, legat de finantarile acordate statelor membre.

Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
Cum să devii imun la reclame pentru a nu-ți arunca banii aiurea. Ghidul minimalistului fericit
România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
Uimirea fireasca priveste insa statele foarte vechi, fondatoare ale UE si considerate "cu influenta" si "mari puteri" in Europa, un "exemplu" pt. cei nou veniti in clubul european. Pai daca sunt zeci de anchete si suspiciuni de frauda in tari ca Germania si Belgia (chiar azi un nenorocit de halitor de varza cu carnati, deputat german, isi dadea cu opinia de coltul aderarii Romaniei:)), mi se pare ca in Romania e inca decenta, la doar 1 an de ala derare e normal sa existe deficiente si tentative de a "fenta" sistemul.
Ce sa zici de italieni, tara de tuciurii mafioti, fraudatori, rasisti, violenti?
Asa ca nu avem lectii de "morala" si "transparenta" de primit de la belgieni, germani sau italieni.
Eu cred ca confunzi frauda din Ro.cu frauda
in ancheta a Siemens,sau a celor cu conturile la Lichtenstein sau angajarea prostituatelor ptr.anumiti manageri de la VW.(cazuri cu f.multi implicati).
Aceste cazuri au adus un prejudiciu fiscal,dar nu unul de frauda politicianist(cum in Ro.In Ro.nu este vorba de gainarii lui Matache,ci de frauda comisa de marii nostri politicieni).
In Germania dosarele deschise vor avea in curand un sfarsit cu condamnari.
Cele din Ro.sunt in dezbatere de 5-10 ani, si vor mai dura pana la pastele cailori.
Diferenta dintre Ro.si Germania:justitia functioneaza si nu este ea insusi una corupta!
"60% din numarul total de investigatii ale OLAF in 2007, adica 666,"
Astia se plictisesc si so pus pe scris tampenii.. da macar is destui care sa le raspunda =))