Incepand cu 16 octombrie nu se mai accepta depunerea cererilor de finantare pentru infrastructura in regiunile de dezvoltare Nord - Est, Sud – Est si Oltenia. Motivul il reprezinta numarul mare de proiecte depuse pana acum, a caror valoare depaseste cu peste 50% alocarea financiara pana in 2013.

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional a anuntat ca, din 16 octombrie, nu se mai pot depune proiecte pentru reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene si strazi urbane - inclusiv constructia sau reabilitarea soselelor de centura in regiunile de dezvoltare Nord - Est, Sud – Est si Sud - Vest Oltenia.

Este vorba despre Axa Prioritara 2 “Imbunatatirea infrastructurii regionale si locale de transport”, domeniului major de interventie 2.1.- "Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene si strazi urbane - inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura".

Potrivit "instructiunilor" emise de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, "suspendarea depunerii de cereri de finantare se va realiza in momentul in care valoarea solicitata a cererilor de finantare aflate in proces de evaluare si selectie depaseste cu 50% valoarea totala alocata pe regiunea respectiva, pentru respectivul domeniu major de interventie, in perioada de programare 2007-2013".